2019-02-28 08:26:50
Φωτογραφία για Σύλλογος ΑΞΙΑ: Έντονη η τρίτη μέρα των κινητοποιήσεων, που συνεχίζονται
Την τρίτη ημέρα διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α αψηφώντας για ακόμα μια φορά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πραγματοποίησε συγκέντρωση

διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Παρευρέθηκαν πολλά μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α και εκπρόσωποι φορέων.

Χαιρετισμό εκφώνησαν εκτός από την πρόεδρο του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α κ. Λαμπρινή Σαμαρά, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Κατσώτης Χρήστος, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ κ. Ροζής Βασίλειος, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ κ. Χριστακόπουλος Ευάγγελος, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κ. Αδαμίδης Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΠΟΣ κ. Νικολόπουλος Βασίλειος, ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΑ κ. Κοντοβάς Δημήτριος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κ. Τζιανακουδάκης Παρασκευάς, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΠΣ κ. Τσούνας Ευθύμιος, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ κ. Ρήγας Νίκος, ενώ παρευρέθησαν και συζήτησαν με τους συγκεντρωμένους ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Μπουκώρος Χρήστος και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Παναγούλης Στάθης.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Βουλή, όπου οι συγκεντρωμένοι δικαιούχοι σύνταξης χηρείας παρέμειναν αρκετές ώρες και φώναξαν συνθήματα καλώντας τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να βγει από τη Βουλή και να τους συναντήσει. Όταν ουδείς προσήλθε, χωρίς να έχει τούτο σχεδιασθεί, αποκλείσθηκαν για μικρό χρονικό διάστημα και τα δύο ρεύματα έμπροσθεν της πύλης οχημάτων της Βουλής. 

Παράλληλα η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής της ΝΔ κ. Συρεγγέλα Μαρία τηλεφώνησε στην πρόεδρο του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, προκειμένου να ενημερώσει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης καλεί το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος στις 13 Μαρτίου 2019. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου μετέβη στα γραφεία της ΝΔ και συζήτησε με την κ. Συρεγγέλα τις λεπτομέρειες της συνάντησης.

            Ακολούθως μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α μετέβησαν στο Μαξίμου όπου μετά από αρκετή ώρα, επετράπη η είσοδος σε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την πρόεδρο κ. Σαμαρά, την Α’ Αντιπρόεδρο κ. Δεληγιάννη και την ΓΓ κ. Τσέτουρα. Το αποτέλεσμα, να ορισθεί συνάντηση με τον υπουργό επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου κ. Βερναρδάκη Χριστόφορου, την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00. Σκοπός η με επίσημο τρόπο αίτηση συνάντησης με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

            Την τέταρτη ημέρα της κινητοποίησης, αν και Τσικνοπέμπτη, τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α θα βρίσκονται στις 10:00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια θα μεταβούν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

            Ευχαριστούμε όσες και όσους παρευρέθησαν, τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την πολύωρη και πολύπλευρη κινητοποίησή μας αλλά και τα όργανα της τάξης που αντιμετώπισαν τα μέλη μας με σεβασμό. 

            Με εκτίμηση,

Σαμαρά – Κύρκου Λαμπρινή

             Πρόεδρος
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ