2012-06-11 18:30:04
Φωτογραφία για Το απέραντο τρελοκομείο του πολιτικού μας συστήματος. Θέλουν ψήφο αλλά δεν πείθουν ούτε τους… εαυτούς τους
του Παναγιώτη Μάνδαλου

Προκηρύχτηκαν εκλογές για δεύτερη φόρα. Ο πολιτικός λόγος θα έπρεπε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να είχε... πειθώ και πρόγραμμα. Τι θα γίνει την επόμενη μέρα, τι μας περιμένει και τι θα αντιμετωπίσουμε. Άντ’ αυτού βλέπουμε παλιομοδίτικες συνταγές. Κανένας λόγος, καμία πρόταση, καμία λογική και ο κόσμος στην απελπισία του σαστισμένος προσπαθεί αν καταλάβει τι να ψηφίσει αλλά το κυριότερο γιατί αν το ψηφίσει και τι θα υπάρχει την επόμενη μέρα. Μόνο μην ψηφίσεις αυτόν, γιατί θα σε καταστρέψει, ενώ εμείς είμαστε οι καλοί. Το αξιοσημείωτο είναι, ότι τώρα βλέπουμε και το φαινόμενο της επανένταξης πρώην, που αφού έφαγαν όπως λέμε τα μούτρα τους και πήραν μαύρο επανέρχονται και ζητάνε κιόλας εκλογιμότητα. Τι σημαίνει όμως ότι δεν βγήκαν και ο κόσμος τους μαύρισε όπως λέμε; Σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος δεν τους ψήφισαν και ο λαός δεν τους θέλει, ότι είναι ανεπιθύμητοι και μισητοί…. αλλά αυτοί επιμένουν στην θεσούλα τους και στην θαλπωρή της μίζας και τις παραλλαγής και ο λογαριασμός στον λαό γιατί μαζί τα φάγαμε.


Στα μέσα ΜΜΕ το ακαταλόγιστο της παράνοιας. Νταβατζήδες που έγιναν βουλευτές δέρνουν άλλους και φεύγουν, οι άλλοι επιμένουν στο τροπάρι σαράντα χρόνων και βρίζουν όλους όσους δεν έχουν την ίδια γνώμη με αυτούς, και κάθε λογής γυροφέρτες κομμάτων που κάθε φορά προσπαθούν να φανούν μέσα στην απόλυτη διανοητική τους αφάνεια. Βέβαια και το ποιόν των παρουσιαστών ανάλογο που δεν ξεφεύγουν από το χείριστο επίπεδο κουλτούρας που έχει περιέλθει η τηλεόραση. Σώζεται μόνο η κρατική τηλεόραση που κάτι παραπάνω προσφέρει.

Άλλοι πάλι που ήταν υπουργοί ή πρωθυπουργοί και ξυπνάν μόνο στην περίοδο των εκλογών για να διεκδικήσουν την θεσούλα τους και τον παχυλό μισθό τους και να ξαναπέσουν στον νιρβάνα της τετραετίας.

Καμία ανανέωση στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που ωρύονται για το ότι αν δεν βγουν θα καταρρεύσει ο κόσμος. Ερώτημα αναπάντητο…Μα μέχρι τώρα ποιος είναι υπεύθυνος για την κατάντια της χώρας σε αυτά τα επίπεδα και αν εκλεγούν τι θα αλλάξει και αν ναι, γατί περίμεναν 40 χρόνια για να ξεφτιλιστούμε και μετά. Ερώτηση δεύτερη. Αν αυτά τα ίδια πρόσωπα που κατεβαίνουν σήμερα που ήτανε και χθες υπουργοί πολιτευτές δεν κατόρθωσαν τίποτα από το να μας φέρουν σε αυτήν την κατάσταση πως δια μαγείας θα τα καταφέρουν τώρα και με τι πρόγραμμα που δεν φαίνεται πουθενά. Γιατι όταν είχαν την απόλυτη δημοκρατία των…250 βουλευτών το μόνο που έκαναν ήταν να χλευάζουν τον λαό λέγοντας ότι είναι τεμπέλης αφερέγκιος και ακαμάτης και δωροδοκώντας τον με φόρους και χαράτσια;

Ερώτηση Τρίτη. Εδώ και 30 χρόνια σωρεία σκανδάλων και οι αλληλοανερχόμενες κυβερνήσεις συγκάλυπταν και έδιναν άφεση αμαρτιών σε όλους τους εμπλεκόμενους αφήνοντας τα δις ευρώ ή ακόμα πρωτύτερα τις δραχμές, σε λογαριασμούς που είχαν πολλά μηδενικά από πίσω. Είχαν μια χώρα με παραγωγή και μάλιστα από τις καλύτερες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή ΕΟΚ όπως λεγότανε τότε με την δραχμή. Σήμερα δεν παράγουμε τίποτα. Απαξιώσανε και κομματικοποίησαν τα πάντα. Ανεύθυνα και αφερέγκια άτομα διαλύσανε την παραγωγή. Υπογράψανε την αγρανάπαυση και τις ποσοστώσεις γάλατος και μας αφέθησαν στην τύχη μας. Ολυμπιακά ακίνητα που κόστισαν δις ευρώ, αντί να αξιοποιηθούν τα άφησαν να καταρρέουν και να απαξιώνονται λέγοντας ότι αγωνίζονται για την επιχειρηματικότητα. Μα ποια επιχειρηματικότητα, όταν βάζεις φόρους και χαράτσια και κόβεις μισθούς και συντάξεις. Πως θα αντέξει ο μικρομεσαίος με 45% φορολογία και 23% ΦΠΑ. Πως θα φορέσεις μπλούζα και παντελόνι όταν δεν σου έχει μείνει ούτε το βρακί. Και μάλιστα διαλύσανε το ΣΔΟΕ αφήνοντας το χωρίς προσωπικό και προσπαθούνε λέει να χτυπήσουνε την…φοροδιαφυγή που δεν την πατάξανε…40 χρόνια. 

Το θύμα εύκολο, ο υπάλληλος, ο εργάτης, ο εργαζόμενος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο βιοτέχνης που δεν έχει στηρίγματα και το αποτέλεσμα, αγροί χωρίς αγρότες, στάνες χωρίς ζώα και κτηνοτρόφους, μαγαζιά κλειστά, βιομηχανίες που ποτέ δεν άνοιξαν και ποτέ δεν ελέγχθηκε το γιατί, ενώ τα χρήματα εδόθησαν, ενώ οι υπόλοιπες που άνοιξαν καλούνται να επωμιστούν τα χρέη που τα διάφορα λαμόγια φάγανε. Και μετά σου λένε ότι προστατεύουν τον πολίτη γιατί μαζί….τα φάγαμε αλλά από καρπαζιά σε καρπαζιά ο κόσμος έχει ζαλιστεί. Αυτοί τον χαβά τους φυσικά και με την θερμή υποστήριξη των….συμμάχων μας που αφού πήραν δις ευρώ σε διάφορα, ζητάν και τόκους για να βγάλουν και την κρίση τους, μίας και ο τεμπέλης Έλληνας έχει λεφτά. Αλήθεια το μερμήγκι μαζεύει τροφή γιατί δουλεύει ο κλέφτης τζίτζικας στο τέλος πεθαίνει, εδώ οι όροι αντιστράφηκαν. Ο κλέφτης ζητάει και την λίγη τροφή που απόμεινε. Είδα σε μπλογκ εχθές ένα σποτ όπου ο Έλληνας τρώει πίνει και κάθεται με την γκόμενα σε εστιατόριο και όταν έρχεται ο λογαριασμός δεν θέλει να τον πληρώσει και τον πετάνε έξω. Ένα σποτ απαράδεκτο και εγκληματικό που ακόμα και τώρα αυτοί που μας φτάσανε σε αυτά τα σημεία επιμένουν στην ακαματοσύνη μας και όχι στην ενοχή τους. Το σποτ είναι μάλιστα και νεολαίας κόμματος που αν μη τι άλλο πρέπει να σκεφτεί και το μέλλον της, μιας και πολλοί φεύγουν έξω και μας βλέπουν σαν κλέφτες. Τουλάχιστον ο ελάχιστος σεβασμός σε αυτούς που προδώσατε και αναγκάσατε να φύγουν από την γη τους.

Σε ένα άλλο σποτ η συμπαθητική μικρή ρωτάει τον δάσκαλο γιατί η Ελλάδα είναι δεν είναι στο Ευρώ. Η σωστή ερώτηση θα ήταν «ποιος φταίει δάσκαλε που σου έκοψαν τον μισθό και παρ όλα αυτά είμαστε ακόμα ποιο χάλια και όλα αυτά τα χρόνια πηγαίναμε από το κακό στο χειρότερο; Και φτάσαμε στο σημείο αυτό; Φταίνε οι άλλοι ή αυτοί που ήταν κυβέρνηση. Και γιατί δεν έκαναν τίποτα για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο και με τα ίδια πρόσωπα που μέχρι τώρα ήταν υπεύθυνα, τι θα μπορέσουν να κάνουν;

Όσο για την ασφάλεια όλοι φταίνε εκτός από αυτούς. Η εγκληματικότητα από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη τις προηγούμενες δεκαετίες πάει να γίνει Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στο κάτω-κάτω, είμαστε και κάπου Ευρωπαίοι. Και για όλα φταίνε οι άλλοι που ποτέ δεν κυβέρνησαν. Δεν φταίνε αυτοί που διέλυσαν την αστυνομία, που κρατάν δυο και τρεις αστυνομικούς για κάθε βουλευτή μιας και δεν έχουν μούτρα να βγουν μόνοι τους έξω (τους περιμένει το περήφανο ληγμένο γιαουρτάκι), που απαξίωσαν τις ένοπλες δυνάμεις λέγοντας ότι όλοι είναι χαραμοφάηδες που δεν περικόψανε ούτε ένα ευρώ από τους μισθούς τους, που φτιάξανε εν μέσω κρίσης 50 υπουργεία για να μας….σώσουν, που παίρνουν 4-5 πλουσιοπάροχες συντάξεις με μια ή δυο τετραετίες και παραδίδουν την θέση από πατέρα σε γιο και εγγονό, που σε δημοκρατικό πολίτευμα ψηφίζουν με πλειοψηφίες….250 βουλευτών και καταδικάζουν στην εξαθλίωση και την μιζέρια τον κόσμο, ότι χωρίς ντροπή δικοί τους ψώνιζαν κρόσσια των 50.000 ευρώ για τους καναπέδες όταν ούτε ο καθηγητής πανεπιστήμιου δεν έχει τον μισό μισθό από αυτό το έξοδο τους και κνένας δεν έλεγχε ή μάλλον αθώωνε μετά την εισήγηση των διάφορων επιτροπών της βουλής που πληρώνονταν…χρυσό τις ώρες που….κοιμότανε..

Υ.Γ. Και φυσικά χωρίς ούτε ένα συγνώμη για τα αμαρτήματα τους…….

alexandroupolisnews.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ