2012-06-11 19:42:28
Φωτογραφία για Πάτρα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δραστηριοποιείτο... στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Συνελήφθησαν πριν τρεις μέρες (8-6-2012) το πρωί, στην Πάτρα, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 39χρονος Αλβανός και τρεις Ελληνες (δύο άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 58, 50 και 52 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν 35χρονο Αλβανό, ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, εντόπισαν σε λόφο αγροτικής περιοχής στην Πάτρα, τέσσερα σημεία (καβάτζες) στα οποία οι δύο αλλοδαποί απέκρυπταν ναρκωτικές ουσίες.


Την 8-6-2012 πολύ νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, εντόπισαν τον 39χρονο αλλοδαπό να έχει μεταβεί, με το όχημα του σε μια από τις καβάτζες, παίρνοντας δύο νάιλον σακούλες κάνναβης συνολικού βάρους μεγαλύτερου του μισού κιλού και τον συνέλαβαν.

Επίσης στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις υπόλοιπες τρεις καβάτζες των δύο αλλοδαπών, οι οποίες ήταν σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά :

- Οκτώ συσκευασίες κάνναβης βάρους μεγαλύτερου των δύο κιλών.

- Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

- Είκοσι κενές νάιλον συσκευασίες.

- Οκτώ νάιλον συσκευασίες με υπολείμματα κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 39χρονου Αλβανού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φιξάκι κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ στην οικία του 35χρονου ομοεθνή του βρέθηκαν πέντε βιβλιάρια καταθέσεων Ελληνικής Τράπεζας καθώς και πέντε αποδείξεις κατάθεσης χρημάτων σε Αλβανική Τράπεζα συνολικής αξίας 19.062 ευρώ.

Έπειτα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τις πολυήμερες έρευνες, συνέλαβαν τους τρεις ημεδαπούς, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες που προμηθεύονταν από τους δύο αλλοδαπούς.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τριών Ελλήνων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τα εξής :

- Κάνναβη βάρους 130 γραμμαρίων.

- Δύο ζυγαριές ακριβείας.

- Τρία κινητά τηλέφωνα.

- Το χρηματικό ποσό των 7.810 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 39χρονου αλλοδαπού ως μέσο διάπραξης αδικήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες που συνεχίζονται ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.

patrastimes.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ