2012-06-11 19:34:05
Φωτογραφία για Προετοιμασία για το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου ζητεί το συμβούλιο οικονομικών του CDU
Την επεξεργασία στρατηγικής για το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από το ευρώ, ζήτησε από την γερμανική κυβέρνηση ο... επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Μέρκελ CDU.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κουρτ Λάουκ, σε δηλώσεις του την Δευτέρα στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προειδοποιεί για δραματικές πολιτικές επιλογές εκ μέρους της Ελλάδας αλλά και της Γαλλίας και σημειώνει ότι θα ήταν ανεύθυνο να μην υπάρξει, από κοινού με τις άλλες χώρες, προετοιμασία για σενάριο εξόδου.

«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ θα προκαλέσει ελληνικό χάος», τόνισε ο κ. Λάουκ και ζήτησε την επεξεργασία στρατηγικής, με ένα «τείχος προστασίας» το οποίο θα περιορίσει τη «φωτιά» στο Νότο.

Ο κ. Λάουκ εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι «βαρύτατα υπερχρεωμένη», υποστηρίζει ότι από την Αθήνα έχει πραγματοποιηθεί μόλις το 5% των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων, προβλέπει ότι «η εξυγίανση των τραπεζών δεν θα γίνει» και χαρακτηρίζει απογοητευτικό το ως τώρα αποτέλεσμα των αποκρατικοποιήσεων.


Σε διαφορετικό τόνο ωστόσο είναι η δήλωση του εκπροσώπου των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών CDU/CSU για θέματα προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπάρτλε στην εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung».

Ο κ. Μπάρτλε δεν πιστεύει ότι μετά τις ελληνικές εκλογές θα προκύψει νέος γύρος αναταράξεων στις αγορές.

«Εξαιτίας της ρευστής κατάστασης στην Ελλάδα, ο ιός έκανε άλμα. Αφότου όμως οι ισπανικές τράπεζες τέθηκαν κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επανέρχεται η σταθερότητα. Έτσι, οι ελληνικές εκλογές δεν πρόκειται να επιδεινώσουν την κατάσταση, καθώς οι αγορές έχουν ήδη εξετάσει τα αρνητικά σενάρια για την Ελλάδα. Τα πράγματα μπορούν μόνο να βελτιωθούν», τόνισε.

sofokleous10.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ