2012-06-11 22:04:10
Φωτογραφία για Σκέψεις αναγνώστη για την πολιτική στην Ελλάδα
Με αφορμή το άνανδρο περιστατικό στον ΑΝΤ1 με πρωταγωνιστή τον Κασιδιάρη (εκλεγμένο βουλευτή της χρυσής κραυγής) θέλω να στείλω το δικό μου μήνυμα, διότι όσο και να λέμε και να θέλουμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι φταίει μόνο το σύστημα για τα όσα ζούμε καθημερινά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι φταίμε και εμείς. Δέχομαι ότι στο 90% φταίει το σύστημα που έχουν δομήσει όλα αυτά τα χρόνια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Το υπόλοιπο 10% μπορεί να φαίνεται ως μικρό ποσοστό αλλά στην ουσία είναι το 100%, διότι είναι η ίδια η πολιτική,οπού εάν υπήρχε πραγματική ενασχόληση, γιατί αφορά εμάς τους ίδιους, θα άλλαζε στο 100% η πολιτική σκηνή. Με το βόλεμα, με τα ρουσφέτια, με τις χάρες και όλα αυτά οι πολίτες ξέχασαν να είναι ενεργό μέλος της πολιτικής με αποτέλεσμα να είναι δούλοι του συστήματος. Τώρα στο ψητό.Ζούμε μια άσχημη περίοδο, ίσως την χειρότερη μετά την Χούντα. Η κρίση που ζούμε δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και βαθιά πολιτική
. Λόγω του πελατειακού συστήματος που λίγο πρίν ανέφερα και λόγω της αγανάκτισης των πολιτών με την ίδια την πολιτική και τους πολιτικούς. Επειδή έχουν «ξεβολευτεί» δεν ξέρουν που να στρέψουν την ψήφο τους. Δεν ξέρουν γιατί τόσα χρόνια είχαν μάθει στο λεγόμενο πάρε-δώσε και όχι στην ουσιαστική-προοδευτική για το σύνολο και όχι τα άτομα, πολιτική. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να σκορπίζονται οι ψήφοι. Κάτι που απο μία άποψη είναι καλό και αρχικά σου δίνει την αίσθηση ότι αρχίζουν να εξετάζουν οι πολίτες περισσότερους απο τους δύο κλασσικούς πολιτικούς χώρους. Αυτό ισχύει σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας αλλά δεν ισχύει σε επίσης μεγάλο μέρος της (μιλώ για την μεγάλη αποχή).

Έχω δει όμως και πολλούς να πηγαίνουν ακόμη στην κάλπη είτε ψηφίζοντας αυτό που θα ψηφίσει ο πατέρας, ο σύζηγος ή ακόμη και στην τύχη μη γνωρίζοντας το παρελθόν ή αν θέλετε αγνοώντας το, εθελοτυφλώντας με την αντίληψη ότι είναι «προπαγάνδα» αυτά που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Αυτό που όμως πρέπει να δούμε όταν ψηφίζουμε είναι η ιδεολογία. Όχι οι υποσχέσεις, πόσο καλά χαϊδεύονται τα αυτιά ή ποιός είναι ο πιο γυμνασμένος, ο πιό βίαιος. Αυτή είναι και η ουσία. Η ιδεολογία και οι προτάσεις. Το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον μας, των παιδιών μας. Σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω ειδική αναφορά στο εμετικό ποσοστό της Χρυσής Κραυγής (400.000). Με όσα έχω αναφέρει παραπάνω νομίζω πως έυκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι πολλοί Έλληνες πολίτες έχουν κατευθυνθεί προς την κάλπη της Χρυσής Κραυγής για να βρούν ένα «λαϊκό» αντίβαρο.

Άλλοι έχουν κατευθυνθεί γιατί νομίζουν ότι εκπροσωπεί την Ελλάδα (μετά θα κάνω ιδιαίτερη αναφορά γιατί την συγκεκριμένη περίοδο πήρε αυτά τα τρομακτικά ποσοστά ενώ πρίν λίγο καιρό ήταν στην αφάνεια) και τον Ελληνισμό. Μερικοί ακόμη(0.00004) ενστρερνίζονται τις πραγματικές απόψεις τους και όχι αυτές που έχουν προβάλλει για να πάρουν ψήφους. Το κακό με την όλη υπόθεση είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρει την δύναμη να μπούν στο Ελληνικό κοινοβούλιο, που όσο και αν έχει ασελγηθεί απο το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, δεν σταματά να είναι ο ναός της Δημοκρατίας. Ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας μας και της ταυτότητας μας ως Έθνους. Μέσα απο εκεί έχουν την δυνατότητα να σπείρουν στην κοινωνία μας την διχόνοια, το μίσος και την ΒΙΑ. Κάτι που εδώ και καιρό γίνεται βέβαια μέσα απο τα δελτία ειδήσεων όπου σπείρουν τον ρατσισμό, το φυλετικό μίσος, αυτήν την ακρο-δεξιά αντίληψη στον λαό.

Θέλω να αναφερθώ στην σημερινή κατάσταση. Αυτό που έχει επιφέρει η οικονομική και πολιτική κρίση είναι η συρρίκνωση των συμφεροντολογικών δυναμεων. Η ενισχυση των άκρων αλλά και η συνένωση της δεξιάς πολιτικής(με στόχο την εξασφάλιση της καρέκλας και μόνο). Πλέον εντάσσεται στην δεξιά και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. γιατί όπως και να προσδιορίζεται ένα κόμμα οι πράξεις του είναι που μετράνε. Για παράδειγμα μπορεί να λέω ότι σκούπισα αλλά να μην σκούπισα. Ή να δηλώνω πως σέβομαι το δημοκρατικό πολίτευμα αλλά να μην το σέβομαι(χρυσή αυγή) γιατί οι πράξεις μου δείχνουν άλλα. Αυτό που αναπτύσσει την πολιτική όμως είναι οι ανάγκες του λαού και πως ρεαλιστικά και ορθά υλοποιούνται, οι λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις. Ως εκπρόσωπος αυτού ορίζω στο σχήμα την κουκκίδα ορθολογική πολιτική. Την πολιτική εκείνη που δεν εμπεριέχει τον λαϊκισμό, το χάιδεμα των αυτιών και της οργής. Ορίζω την πολιτική εκείνη που έχει προτάσεις προοδευτικού περιεχομένου (πιστεύω ότι οι εκπρόσωποι στην δική μας πολιτική σκηνή είναι η Δημ.Αρ. και οι οικολόγοι πράσινοι).

Δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει ότι είμαι πρόβατο για αυτή την επιλογή γιατί δεν υπάρχει ούτε φανατισμός στο κόμμα, ούτε χάιδεμα αυτιών, ούτε ρουσφέτια, ούτε ψηφίζει κάποιος γνωστός μου ή συγγενής και όλα τα συναφή, καταλαβαίνετε. Επειδή δεν είμαι κύρηκας κανενός και για να φτάσω στο συμπέρασμα να ψηφίσω αυτό που ψήφισα κοίταξα όλες τις ιδεολογίες και τις προτάσεις των κομμάτων εκτενώς. Όχι στα «ψιλά» ή απο αυτά που ακούω ή χωρίς να ξέρω κάν τι πρεσβεύει το κόμμα ή στην τύχη, θα συνεχίσω να ασκώ σκληρή κριτική αλλά όχι απο αυτά που ακούω στις ειδήσεις ή(και εδω είναι κομβικό σημείο) απο τα blogs και τα άρθα που δημοσιεύουν τσιράκια κομμάτων με στόχο την προπαγάνδα. Μην ξεχνάτε ότι μέσω ίντερνετ πήραν τα ποσοστά που έχουν πλέον τα εθνικιστικά(ανούσια) κόμματα. Είναι πρώτα σε δημοσκοπήσεις στο διαδίκτυο και ούτως η άλλως έχουν οι ίδιοι παραδεχθεί ότι έχει γίνει πολύ δουλειά μέσω διαδικτύου. Πρίν βιαστείτε να πείτε για προπαγάνδα τόσο καιρό των ΜΜΕ, επειδή είναι κάτι που το συνηθίζουν ως το μόνο επιχείρημα, μήν ξεχνάτε όλα τα προηγούμενα χρόνια τι έχουμε δεί απο τα μέλη της Χρυσής Κραυγής. Μπορώ να αναφερθώ συγκεκριμένα σε μέλη τους και θα το κάνω. Δυστυχώς οι άνθρωποι ξεχνούν η εθελοτυφλούν με το επιχείρημα:»

Είναι προπαγάνδα» αλλά ποτέ δεν αναρωτήθηκαν: Τί? Και Γιατί? Ν.Μιχαλολιάκος: Έχει υπερασπιστεί συνθήματα Χούντας, φίλος και μέντορας του ο Γ.Παπαδόπουλος. Έχει καταδικαστεί για βομβιστική επίθεση.Υπερασπίζεται την βία όπως και όλα τα μέλη της «οργάνωσης» του αν και θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε διαφορετικά.

Η.Κασιδιάρης: Άνανδρος. Πρόσφατα μπουγέλωσε και χτύπησε στον αέρα δύο γυναίκες.Υπερασπιστής της βίας αν και δηλώνει διαφορετικά(για το τι δηλώνω και τι κάνω αναφέρθηκα πιο πάνω).

Kατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Καιάδας: Τρανό παράδειγμα το γνωστό εγέρθητω.

Θ.Σκορδέλη: Εδώ και αν υπάρχει ζουμί. Υπάρχουν καταγγελίες προς το πρόσωπο της κυρίας για πολλαπλή ανθρωποκτονία. Γλύτωσε την φυλάκιση επικαλλούμενη «ψυχολογικά προβλήματα», κάτι που δεν την εμπόδισε απο το να κατέβει υποψήφια βουλευτής. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί έξι φορές. Η λίστα μπορεί να συνεχιστεί αλλά νομίζω πως διευκρίνησα το επιχείρημα μου. Ενόψει των νέων εκλογών λοιπόν σκεφτείτε καλύτερα το τί θα ψηφίσετε. Διότι η ψήφος είναι ιερή και καθορίζει τις ζωές μας και των παιδιών μας. Ναι η ψήφος δεν πηγαίνει σε ζώα(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) τότε πως είναι δυνατόν να πηγαίνει σε κτήνη? Νιώθω ντροπή, μεγάλη ντροπή για το 7% αυτού του κόμματος. Με όποιον φίλο και να μιλήσω στο εξωτερικό θα μου πεί το ίδιο. Επίσης νιώθω ντροπη σαν Έλλην να έχει καταντήσει πνευματικά έτσι η κοινωνία μας. Να μην καταλαβαίνει ότι όποιος λέει οτι είναι Έλληνας και κουβαλά την Ελληνική σημαία δεν είναι απαραίτητα Έλλην. Δεν καθίστασαι Έλλην απο το «αίμα» κάτι τέτοιο δεν υπάρχει απο τις αναμίξεις φυλών, ζούμε στο 2012. Για το όνομα του Θεού, πόσοι Έλληνες έχουν φύγει μετανάστες; Μόνο αντί-συστημικά δεν είναι τα ψευτο-παλίκαρα της Χ.Α.Έχει αποδειχθεί από την εισβολή τους σε διαδηλώσεις με σκοπό να τις διαλύσουν. Είναι η δολοφονική συμμορία του συστήματος.

Όσο για τα επεισόδια μην βιαστείτε να κρίνετε. Έχετε παρατηρήσει ότι όποτε γίνεται μία ληστεία-μια δολοφνία απο Έλληνα δεν αναγράφεται π.χ "δολοφονία απο Έλληνα στο κέντρο" αλλά αναγράφεται στα κανάλια "δολοφονία στο κέντρο" ενώ όταν πρωταγωνιστής είναι κάποιος μετανάστης πάντα θα πούνε "Ο αυγανός δολοφόνος" ο "πακιστανός δολοφόνος" κλπ. Είναι πολύ πιθανό να κάνουν οι ίδιοι τους τις δολοφονίες πληρώνοντας τους μετανάστες για να σπείρουν τον φόβο και να πάρουν περισσότερες ψήφους.Επίσης μην πέφτετε θύμα της προπαγάνδας του ίντερνετ. Έχουν τους λεγόμενους "επαγγελματικούς" λογαριασμούς όπου μαζικά κάνουν φασιστικά σχόλια και βάζουν τα φιλαράκια τους να πατήσουν "like" για να φαίνονται πρώτα και να επηρεάζουν έτσι την κοινή γνώμη. Αυτό γίνεται κυρίως στο youtube, αλλά και σε blogs. Επειδή παίζει το θέμα της Χούντας.

Διαβάστε καλύτερα για τον μυστικό πράκτορα της CIA Γ.Παπαδόπουλο και για την διαφθορά κατα την περίοδο της Χούντας, πρίν βιαστείτε να κρίνετε.Χώρια την πνευματική πενία που υπήρχε. Τι είναι λοιπόν εθνικισμός; Μια πολιτική θέση που είναι έμετος για τον αρχαίο Ελληνισμό και τους προγόνους μας. Δεν είναι τίποτε άλλο απο τον Φανατισμό και την στείρα αγάπη προς την σημαία.Δεν έχει τις αξίες της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, της τέχνης του πολιτισμού του Ελληνισμού.Είναι ένα βίαιο καθεστώς. Ζούμε μια βία δεν αντιλέγω. Αλλά η βία δεν πολεμάται με την βία. Εγώ θα δώσω μέχρι και την ψυχή μου για να πολεμήσω την προπαγάνδα τους στους συμπολίτες μου και δεν θα αφήσω ούτε τα παιδιά μου, όυτε τα ανήψια μου να γίνουν βίαια και να μην έχουν τον αθρωπισμό ώς το νούμερο ένα. Η ιστορία δεν θα αφήσει την χαμένη μνήμη,ας μήν πεθάνουμε πνευματικά.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ