2012-06-12 07:00:08
Φωτογραφία για Aρχική σελίδα | Διεθνή   Share on email   Share on print ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΟΤΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ερντογάν όπως… Μουράτ Δ’
 Λιάνα Μυστακίδου

 Τη δόξα του σουλτάνου Μουράτ Δ΄ φαίνεται ότι ζήλεψε ο Ταγίπ Ερντογάν και άρχισε σταδιακά να επιβάλλει την ποτοαπαγόρευση στην Τουρκία! Δήλωσε μάλιστα ότι «θεωρεί καθήκον του να απαγορεύσει την κατανάλωση αλκοόλ» στους πολίτες. Στην πραγματικότητα η απαγόρευση άρχισε το 2005 με την εγκύκλιο που εστάλη στις Νομαρχίες και τους Δήμους, η οποία προέβλεπε τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τα καταστήματα που θέλουν να προσφέρουν οινοπνευματώδη ποτά.

Όριζε δηλαδή την απαγόρευση κατανάλωσης ποτών σε καταστήματα κοντά σε κυβερνητικά κτήματα, σε Φυλακές, σε θρησκευτικούς χώρους, σχολεία, νηπιαγωγεία κ.α.

Σήμερα απαγορεύεται παντελώς η πώληση και κατανάλωση ποτών στις περιοχές Αφιόν, Αναμούρ της Μερσίνας και στην Κιουτάχεια.

Η κυβέρνηση φέρεται με επιείκεια μόνο στις τουριστικές περιοχές, αλλά και εκεί που αντιμετωπίζει ισχυρή αντίδραση. Για παράδειγμα απαγορεύτηκε η πώληση ποτών στην ιστορική βαπορόσκαλα  του Μοδιού (Χαλκηδόνα) μετά την ανακαίνιση της και τη μετατροπή της σε καφετέρια.

Οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώνονταν εκεί  μαζικά κάθε Παρασκευή βράδυ και έπιναν διάφορα ποτά. Έτσι, κατάφεραν να σπάσουν την απαγόρευση Ο κ. Ερντογάν μετά από οκτώ χρόνια εξουσίας έδειξε τον πραγματικό στόχο του, δηλαδή τη μετατροπή της Τουρκίας σε μια ισλαμική χώρα της Μέσης Ανατολής…
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ