2012-06-12 07:32:08
Φωτογραφία για Αλεξία Κεφαλά: Αντί για την αστυνομία παίρνουν τη Χρυσή Αυγή...[Βίντεο]
Διαβάστε τι απαντά η Αλεξία Κεφαλά, ανταποκρίτρια της Figaro, σε ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου για το κοινωνικό ρόλο της Χρυσής Αυγής και το ''καθάρισμα'' της Αθήνας από τους μετανάστες [Βίντεο] Η Αλεξία Κεφαλά στο ''C dans l’air'' 

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και αποτελεί θέμα συζήτησης και ανάλυσης εντός και εκτός της χώρας.

Η Αλεξία Κεφαλά, ανταποκρίτρια του France 24, της Figaro και του France Culture στην Ελλάδα, προσκεκλημένη στην εκπομπή ''C dans l’air'' απαντά σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και την άποψη που επικρατεί στην Ελλάδα πως ''καθάρισε'' την Αθήνα από τους μετανάστες.

''Η Χρυσή Αυγή είναι γνωστή σαν μία ομάδα που ''καθάρισε'' τις παλιές γειτονιές της Αθήνας, στις οποίες οι ηλικιωμένοι που κατοικούν φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους και αυτή τη στιγμή αισθάνονται ασφαλής. Υπήρχαν πράγματι πολλά κυνηγητά μεταναστών σε αυτές τις περιοχές από μέλη της Χρυσής Αυγής και αυτή τη στιγμή τους φοβούνται'' δηλώνει σχολιάζοντας την επικρατούσα άποψη.


Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με τον κοινωνικό ρόλο της Χρυσής Αυγής και αν είναι πιο αποτελεσματική από την αστυνομία η κα Κεφαλά απαντά:

''Οι μετανάστες κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και βεβαίως έχουν τις δικές τους συνήθειες, περιφέρονται, κάνουν δυο και τρεις δουλειές για να ζήσουν, δεν έχουν χαρτιά. Οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής -και είναι τραγικό- όχι μόνο καθάρισαν τα προάστια αλλά όταν κλέβουν μια τσάντα ή όταν κάποιος είναι ιδιοκτήτης και το διαμέρισμά του έχει καταληφθεί από μετανάστες δεν καλούν την αστυνομία αλλά τη Χρυσή Αυγή''.

''Και οι χρυσαυγίτες όχι μόνο καθαρίζουν το διαμέρισμα από τους μετανάστες αλλά το ξαναβάφουν, φτιάχνουν καινούριες κλειδαριές και το αποδίδουν στον ιδιοκτήτη''. ''Επιτελούν κοινωνικό έργο για τα ηλικιωμένα άτομα και αυτό φάνηκε από το ποσοστό που πήρε το κόμμα στις εκλογές'' συμπληρώνει.

Σχετικά με τον χαιρετισμό των μελών της Χρυσής Αυγής η δημοσιογράφος μεταφέρει την άποψη των ίδιων λέγοντας πως ''Θεωρούν πως δεν είναι ο χαιρετισμός του Χίτλερ, αλλά αρχαιοελληνικός''. Μάλιστα υψώνει το χέρι της για να δείξει τη διαφορά στους χαιρετισμούς- σύμφωνα πάντα με τους ίδιους- χαμογελώντας εμφανώς.

Τέλος σε παρέμβαση ενός τρίτου δημοσιογράφου αναφορικά με την άποψη του Μελανσόν πως η Χρυσή Αυγή είναι μία τυπική περίπτωση νεοναζί στην Ευρώπη, η κα Κεφαλά συμφωνεί και επισημαίνει πως πρόκειται για μία απομονωμένη ομάδα.
news247
Eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ