2012-06-12 07:53:04
Φωτογραφία για Αλεξία Κεφαλά(ανταποκρίτρια Le Figaro):Η Χρυσή Αυγή παράγει κοινωνικό έργο
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Γαλλία ρεπορτάζ της Ελληνίδας ανταποκρίτριας της εφημερίδας Le Figaro και του καναλιού France 24, με το οποίο η δημοσιογράφος παρουσιάζει τη Χρυσή Αυγή ως μια οργάνωση που παράγει κοινωνικό έργο στην Αθήνα!

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση “C dans l’air” η Αλεξία Κεφαλά υποστήριξε ότι  οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών “καθάρισαν” το κέντρο της Αθήνας και τόνισε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής κάνουν ”κοινωνικό έργο”.

Οσο για τον ναζιστικό χαιρετισμό ανέφερε ότι “δεν είναι καθόλου χαιρετισμός του Χίτλερ”διότι οι ίδιοι “τον θεωρούν έναν αρχαιοελληνικό χαιρετισμό”.

Σύμφωνα με την Ιντερνετική εφημερίδα Rue 89 που κατέγραψε το διάλογο της ανταποκρίτριας με το Γάλλο παρουσιαστή, η Αλεξία Κεφαλά υποστήριξε ότι “η Χρυσή Αυγή έγινε γνωστή σαν μια οργάνωση που ξυλοδέρνει τους μετανάστες στους δρόμους της Αθήνας και “καθαρίζει” τις πλατείες στο κέντρο της πόλης.


Εκεί μένουν ηλικιωμένοι που φοβόντουσαν να βγουν από το σπίτι τους και τώρα νιώθουν ασφαλείς.

Επεσαν τόσοι ξυλοδαρμοί σε αυτά τα προάστια που τώρα οι μετανάστες φοβούνται και δεν ενοχλούν πλέον κανέναν.

Τώρα περισσότεροι κάτοικοι συχνάζουν στις πλατείες και στις παιδικές χαρές”.

Σε ερώτηση, μάλιστα, του παρουσιαστή αν εννοεί ότι οι Χρυσαυγίτες έχουν κοινωνικό ρόλο και είναι πιο αποτελεσματικοί από την αστυνομία, η… αμερόληπτη κυρία Κεφαλά απάντησε ότι ”αυτό είναι απολύτως βέβαιο.

Οι μετανάστες κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και βεβαίως έχουν τις δικές τους συνήθειες, περιφέρονται, κάνουν δυο-τρεις δουλειές για να ζήσουν, δεν έχουν χαρτιά κλπ.

Οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής -και είναι τραγικό- όχι μόνο καθάρισαν τα προάστια αλλά όταν κλέβουν μια τσάντα ή όταν κάποιος είναι ιδιοκτήτης και το διαμέρισμά του έχει καταληφθεί από μετανάστες δεν καλούν την αστυνομία πλέον αλλά τη Χρυσή Αυγή.

Και οι χρυσαυγίτες όχι μόνο καθαρίζουν το διαμέρισμα από τους μετανάστες αλλά το ξαναβάφουν, φτιάχνουν καινούριες κλειδαριές και το αποδίδουν στον ιδιοκτήτη...” αναφέρει η κυρία Κεφαλά στη συνέντευξή της.

“Βλακεία ή συνενοχή;” καταλήγει η γαλλική εφημερίδα.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ατύχημα στη σκηνή για τη Lady Gaga
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ατύχημα στη σκηνή για τη Lady Gaga
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ