2012-06-12 08:55:42
Φωτογραφία για Διακοπή σχέσεων του DPS με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Το DPS υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή του κ.Ιβάνοφ είναι «υποκριτική».
Οι Σέρβοι στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού που πραγματοποιήθηκε το 2002, ανέρχονται στο 1,8% του πληθυσμού της χώρας.Το «Δημοκρατικό Κόμμα των Σέρβων» (DPS) στην ΠΓΔΜ διέκοψε τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, λόγω της απόφασης του τελευταίου να μην παραστεί στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου προέδρου της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.

To DPS, το οποίο είναι ένα από τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα στην ΠΓΔΜ που εκπροσωπούν τη σερβική εθνική κοινότητα στην ΠΓΔΜ και συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον Νίκολα Γκρούεφσκι, σε σχετική ανακοίνωσή του σημείωσε ότι η απόφαση του προέδρου της χώρας Γκ. Ιβάνοφ να μην παραστεί στην τελετή ανάληψης του νέου προέδρου της Σερβίας είναι «εξαιρετικά επιζήμια» για τις σχέσεις μεταξύ δύο χωρών και δύο λαών.

 Το DPS υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή του κ.Ιβάνοφ είναι «υποκριτική» και προς τη σλαβομακεδονική μειονότητα της Σερβίας, η οποία υποστήριξε τον κ.Νίκολτς στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Σερβία και ανέδειξε, για πρώτη φορά, βουλευτή στη Σερβία, συνεργαζόμενη με το κόμμα του κ.Νίκολιτς. Οι Σέρβοι στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού που πραγματοποιήθηκε το 2002, ανέρχονται στο 1,8% του πληθυσμού της χώρας.

http://newsite.kathimerini.com.cy/i
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ