2019-04-15 18:48:35
Φωτογραφία για Έξι τρόποι για να νικήσετε την πείνα σας χωρίς να φάτε περισσότερο!
Όταν προσπαθείτε να χάσετε τα περιττά κιλά, τότε η μεγαλύτερη δυσκολία που συναντάται είναι αναμφισβήτητα το ενοχλητικό αίσθημα της πείνας.

Υπάρχουν, όμως, τρόποι να περιορίσετε την πείνα σας και να νιώσετε χορτάτοι χωρίς καν να φάτε περισσότερο.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί:

Πιείτε πολύ νερό.Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό και να πίνετε από αυτό τακτικά. Το νερό έχει την ιδιότητα να περιορίζει την πείνα και να ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Άλλωστε, πολλές φορές νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα απλά διψάτε. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι όταν νιώθετε δίψα, ο οργανισμός σας έχει ήδη αφυδατωθεί κατά 2%.Καταναλώστε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες ενισχύουν την καλή λειτουργία του εντέρου και της καρδιάς και παράλληλα συμβάλλουν στον έλεγχο του βάρους μας, μιας και προκαλούν μεγαλύτερο και παρατεταμένο κορεσμό. Μόλις εντοπίσουν νερό στον οργανισμό, το απορροφούν και φουσκώνουν, αυξάνοντας πολύ τον όγκο τους
. Έτσι, προκαλούν γρήγορα αίσθημα κορεσμού, το οποίο μάλιστα διαρκεί για πολλή ώρα, αφού οι φυτικές ίνες μένουν για αρκετό χρόνο στο έντερο. Παράλληλα, ρυθμίζουν καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, περιορίζοντας τις λιγούρες.Καταναλώστε πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη απορροφάται σταδιακά από το στομάχι, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα του κορεσμού. Ειδικά όταν η κατανάλωση πρωτεϊνών συνδυάζεται με τη γυμναστική, τότε αυξάνεται η μυϊκή μάζα και κατ’ επέκταση οι ημερήσιες καύσεις του οργανισμού. Ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να επεξεργαστεί την πρωτεΐνη, σε σχέση με τα υπόλοιπα μικροθρεπτικά συστατικά, ωστόσο, αυτό φαίνεται να επηρεάζει λιγότερο το αδυνάτισμα.Μασήστε τσίχλα.Το μάσημα της τσίχλας μπορεί να μπερδέψει τον εγκέφαλο και το στομάχι σας ότι τρώτε ή ότι είστε χορτάτοι. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο το μυαλό σας θα νιώθει ότι τρώτε, αλλά θα κρατήσετε απασχολημένο και το στόμα σας. Απλά σιγουρευτείτε ότι έχετε επιλέξει τσίχλες χωρίς ζάχαρη, ώστε να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες.Κοιμηθείτε επαρκώς.Συνιστάται οι ενήλικες να κοιμούνται από επτά έως εννέα ώρες κάθε βράδυ. Όταν κοιμάστε λιγότερο, το σώμα σας παράγει περισσότερη γκρελίνη, την ορμόνη της πείνας. Τα υψηλότερα επίπεδα γκρελίνης σάς κάνουν να νιώθετε πεινασμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που στερούνται ύπνου έχουν την τάση να θέλουν περισσότερους υδατάνθρακες.Μην παραλείπετε γεύματα. Είναι σημαντικό να τρώτε τακτικά και σταθερά γεύματα. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει το σώμα σας να χάσει πιο αποτελεσματικά βάρος, αλλά παράλληλα εξασφαλίζει ότι παίρνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να παραμείνετε υγιής. Μελέτες έχουν δείξει ότι η παράλειψη γευμάτων μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προκαλέσει υπερφαγία. Προγραμματίστε, λοιπόν, να έχετε τουλάχιστον τρία γεύματα μέσα στην ημέρα. Εάν μεσολαβούν περισσότερες από τέσσερις έως πέντε ώρες μεταξύ των γευμάτων, μπορεί να χρειαστείτε ένα ενδιάμεσο σνακ. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε και όσο θέλετε και να χάσετε βάρος. Εξίσου σημαντικό είναι να κάνετε υγιεινές επιλογές, τόσο στα κύρια γεύματά σας, όσο και στα σνακ σας.

Πηγή: vita.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ