2019-05-05 09:50:30
Φωτογραφία για Εμβολιασμοί από Φαρμακοποιούς στη Γαλλία-Νέα νομοθετική ρύθμιση
Μετά από 2 χρόνια ενός πιλοτικού προγράμματος, μια νέα (23/4/2019) νομοθετική ρύθμιση στη Γαλλία εξουσιοδοτεί οριστικά τους Γάλλους Φαρμακοποιούς να διενεργούν εμβολιασμούς στα φαρμακεία τους.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται απλά να πιστοποιηθούν στην τοπική υπηρεσία Υγείας δηλώνοντας στο ανάλογο Μητρώο: το δυναμικό των Φαρμακοποιών του κάθε Φαρμακείου που θα συμμετάσχει, να λάβουν μια πρακτική εκπαίδευση (η οποία θα πιστοποιηθεί επίσης) και τέλος να ακολουθούν τις προϋποθέσεις της ενέργειας (καταγραφή: ασθενών, διενέργειας εμβολιασμού, όνομα και παρτίδας φαρμάκου, συγκατάθεση ασθενούς, μη-εμβολιασμού για άτομα που είχαν αλλεργικές αντιδράσεις κατά το παρελθόν και φυσικά να διαθέτουν κατάλληλες εγκαταστάσεις, όπως καθορίζονταν από την προηγούμενη νομοθεσία).

Συνήθως λέμε πόσα χρόνια πίσω είμαστε σαν Κράτος από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Να και κάπου που κι εμείς βαδίζουμε σχετικά κοντά με την ευρωπαϊκή εμπειρία και πρέπει να επιταχύνουμε κι άλλο! Ευχαριστούμε τον καλό συνάδελφο Πάνο Ζαγόρο, αντιπρόσωπο στον ΠΦΣ του ΦΣ Λασιθίου για την ενημέρωση. Δείτε το έγγραφο (στα γαλλικά):

 

Εμβολιασμοί από Φ/ούς στη Γαλλία-Νομοθεσία by farmakopoioi on Scribd
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ