2012-06-13 16:00:06
Φωτογραφία για Κύτταρα - δολοφόνοι καταπολεμούν τον ιό του AIDS
Το φαινόμενο ανθρώπων με ανοσοποιητικό που έχει την σπάνια ικανότητα να καταπολεμά μόνο του τον ιό του AIDS ερευνούν οι ειδικοί, που υποστηρίζουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη αυτού του μηχανισμού και, κατόπιν, στην παρασκευή εμβολίου. Οπως έχει φανεί σε προηγούμενες έρευνες, μόνο ένα στα τριακόσια άτομα έχει την ικανότητα να ελέγχει τον ιό HIV χωρίς φάρμακα, χρησιμοποιώντας ένα στέλεχος κυττάρων-«δολοφόνων» που ονομάζονται κυτοτοξικά Τ. λεμφοκύτταρα.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία και τη Γερμανία διαπίστωσαν ότι το εν λόγω στέλεχος έχει μόρια που ονομάζονται υποδοχείς και είναι πιο αποτελεσματικά στον εντοπισμό των λευκών αιμοσφαιρίων που είναι μολυσμένα με HIV προκειμένου να τους επιτεθούν.

Σε αυτή τη νέα έρευνα συμμετείχαν δέκα άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με τη νόσο, πέντε εκ των οποίων πήραν αντιρετροϊκά φάρμακα για να έχουν τον ιό HIV υπό έλεγχο, ενώ οι άλλοι πέντε ανήκαν στην κατηγορία της αποκαλούμενης «ελίτ του ελέγχου» που παρέμειναν υγιείς παρά το AIDS.

Οι προσπάθειες μέχρι τώρα για τη δημιουργία εμβολίων έχουν αποτύχει επειδή οι υποδοχείς των Τ-κυττάρων που παράγονταν στο εργαστήριο δεν αποδεικνύονταν τόσο αποτελεσματικοί όσο αυτοί του οργανισμού της «ελίτ ελέγχου».

Φιλοδοξούν, λοιπόν, με τα συμπεράσματα της νέας έρευνας να εντοπίσουν πιο εύκολα την ιδιότητα των φυσικών υποδοχέων που τους καθιστούν τόσο αποτελεσματικούς.

Espressonews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Έκανε λάθος με τον Μαλεζά»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Έκανε λάθος με τον Μαλεζά»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ