2012-06-13 19:14:02
Φωτογραφία για Λέιζερ στο ραντάρ για να μην κλέβουν ρεύμα οι αθίγγανοι
Τέλος στην ασυδοσία κάποιων αθίγγανων που κλέβουν ρεύμα από το αεροδρόμιο... Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης βάζει η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μπροστά στον κίνδυνο ατυχήματος στον αερολιμένα.

Η υπηρεσία ... επιστρατεύει κάθε μέσο, καθώς μέχρι στιγμής κάθε φορά που συνεργείο της ΔΕΗ(πάντα με τη συνδρομή ΜΑΤ) διακόπτει την παράνομη παροχή που συνδέει το ραντάρ με τον καταυλισμό, οι αθίγγανοι την επόμενη κιόλας ημέρα συνδέουν ξανά το ρεύμα με ένα ... καλώδιο.

Όπως δήλωσε περιγράφοντας τους κινδύνους που προκύπτουν ακόμη και για την εναέρια κυκλοφορία, ο αερολιμενάρχης κ. Πλιάκας επιβεβαίωσε ότι έχουν ζητηθεί προσφορές για την κάλυψη του χώρου με κάμερες, λέιζερ και φωτοκύτταρα ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτή κάθε απόπειρα εισβολής.

Το θέμα απασχολεί τα τελευταία χρόνια τις αρχές καθώς τα περιστατικά «υποκλοπής» ρεύματος από το ραντάρ του Αερολιμένα δεν σταματούν παρά τις ενέργειες της ΔΕΗ.


Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που οι παράγοντες του αεροδρομίου έχουν επισημάνει τους κινδύνους που εγκυμονούνται για την ασφάλεια των πτήσεων στο αεροδρόμιο εξαιτίας της υποκλοπής ρεύματος από την κεραία του ραντάρ στα Δύο Αοράκια από αθιγγάνους του καταυλισμού της Νέας Αλικαρνασσού.

Το ραντάρ λόγω των συνεχών υποκλοπών έχει κατά το παρελθόν παρουσιάσει σημαντική βλάβη με αντίκτυπο στις οθόνες των αεροελεγκτών οι οποίοι τονίζουν ότι χάνουν κάθε επαφή με τα αεροσκάφη μέχρις ότου οι γεννήτριες ενεργοποιηθούν και υποστηρίξουν το σύστημα.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ