2019-05-20 12:50:52
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Ανοικτό ενδεχόμενο για περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του έτους
Ανοικτό το ενδεχόμενο και περαιτέρω θετικά μέτρα ελάφρυνσης άφησε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αν και οι αποφάσεις θα καθορισθούν ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, προσθέτοντας ότι η κατάργηση του αφορολόγητου είναι μέρος του σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Τσίπρας απάντησε στην κριτική περί προεκλογικών παροχών, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα δεν είναι παροχές άλλα μέτρα κοινωνικής στήριξης. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, τώρα δόθηκε η λεγόμενη 13η σύνταξη, η οποία ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα, και στόχος της κυβέρνησης είναι, εφόσον υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα.

«Από τον Αύγουστο του 2018 η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και πλέον εμείς ορίζουμε τα μέσα με τα οποία πιάνουμε τους στόχους. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να εξαγγείλουμε ήδη από τον Σεπτέμβρη μέτρα για το 2019 και τώρα που βγήκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εκτιμήσαμε ότι έχουμε έναν δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα που αφορά συντάξεις και μειώσεις φόρων. Στόχος μας είναι να δίνεται αντίστοιχο ποσό και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Το μέτρο της «13ης σύνταξης» είναι μόνιμο γι΄αυτό υπόκειται και στις νόμιμες κρατήσεις», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.


Απέναντι στην κριτική που έχει δεχθεί ότι τα μέτρα αποτελούν προεκλογικές παροχές ο Πρωθυπουργός  δήλωσε ότι η 13η σύνταξη όπως την καθιερώσαμε είναι ένα ποσό ίσο με το παλιό δώρο Πάσχα. «Αυτές είναι οι δυνατότητες τις ελληνικής οικονομίας, και τις εξαντλούμε για να στηρίξουμε τους πολλούς. Δεν είναι παροχές, όπως πολλοί τις ονομάζουν είναι μέτρα κοινωνικής στήριξης».

Αναφερόμενος στο αφορολόγητο, σημείωσε ότι «το πότε θα ψηφίσουμε την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου θα το αποφασίσουμε εμείς. Δεν ασχολούμαστε με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της αντιπολίτευσης. Είναι κομμάτι του δικού μας σχεδιασμού». 

Απαντώντας στην κριτική για τα «ματωμένα πλεονάσματα», ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι: «Τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις από το 2010 πήρανε μέτρα 60 δισ. ευρώ και είχαμε μηδενικό πλεόνασμα. Γιατί; Γιατί δεν σχεδίασαν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως κάναμε εμείς με το ασφαλιστικό μας σύστημα που ήταν στα όρια της κατάρρευσης. Ακόμη αυξήσαμε τις θέσεις εργασίας. Και τρίτον σταμάτησε η ρεμούλα, και η διαπλοκή και το πάρτι στην υγεία. Έτσι καταφέραμε εμείς τα πλεονάσματα. Με βάση την απόδοση της οικονομίας με ρεκόρ ξένων επενδύσεων και με απορροφητικότητα της οικονομίας καταφέραμε να σχεδιάζουμε με καλύτερους όρους το μέλλον».

Απαντώντας στην έντονη κριτική που έχει ασκήσει ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, στις πρόσφατες παροχές της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι έχει παρέλθει η εποχή των greek statistics και των τεμπέληδων Ελλήνων. «Ο κ. Βέμπερ είπε πως αυτά που κάνουμε τα πληρώνουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Ο κ. Βέμπερ πρέπει να κοιτάξει τα της Βαυαρίας που είναι πλέον ο αδύναμος κρίκος της οικονομίας της Ε.Ε. Πέρασε η εποχή των greek statistics και των τεμπέληδων Ελλήνων. Αν ο κ. Βέμπερ γίνει Πρόεδρος της Κομισιόν θα πάρει τηλέφωνο την επόμενη μέρα τον Έλληνα Πρωθυπουργό και θα πει αυτά τα μέτρα δεν τα εγκρίνω. Αν ο συσχετισμός δυνάμεων δεν είναι ισχυρός, κάτι που επιδιώκουμε να είμαστε δηλαδή πρώτη δύναμη, τα πράγματα δεν θα είναι θετικά. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε είναι πάνω στο ψηφοδέλτιο την άλλη Κυριακή. Τα μέτρα αυτά είναι ψήφος εμπιστοσύνης, γι΄ αυτό και ο συσχετισμός πρέπει να είναι υπέρ μας γιατί φέρνουμε στο βαθμό που μπορούμε και, μακάρι να μπορούσαμε περισσότερο, να φέρουμε ανάσα στον κόσμο».

΄Όσον αφορά τις αποκαλύψεις για τις διακοπές στη θαλαμηγό της Κατερίνας Παναγοπούλου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πώς φέρεται ο καθένας και ζει δεν μπορεί να κρυφτεί. «Και μόνο που η φαρέτρα είχε να κάνει με το πού πέρασα τον Δεκαπενταύγουστο και ανάγουν την ιδιωτικότητα και όχι την πολυτέλεια ως ισχυρό χαρτί, δείχνει τα πάντα. Το πώς φέρεται ο καθένας και ζει δεν μπορεί να κρυφτεί. Εγώ ζω στο νοίκι, θα μπορούσα να έχω άλλη διαμονή αν η πολιτική ζωή μου αποσκοπούσε στο να πλουτίσω. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι ανοικτά. Ψάχνουν να βρουν το οτιδήποτε και βρήκαν έναν Πετσίτη που είναι μια φούσκα».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ