2019-05-30 20:00:37
Φωτογραφία για Αντιμέτωπος με 7 φορές ισόβια ο «Ορέστης» της Κύπρου
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσία ενέκρινε  το αίτημα της Αστυνομίας για την περαιτέρω κράτηση για άλλες 8 ημέρες του 35χρονου «Ορέστη», του serial killer της Κύπρου που ομολόγησε ότι δολοφόνησε 7 ανθρώπους, 6 αλλοδαπές γυναίκες και τα παιδιά δύο εξ αυτών.

Πρόκειται για το 6ο στη σειρά διάταγμα προσωποκράτησης του υπόπτου. Αναμένεται ότι με τη λήξη του, η υπόθεση θα καταχωρηθεί στο δικαστήριο και ο ύποπτος θα οδηγηθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια όσα και τα θύματα του.

Ο 35χρονος σταρτιωτικός, ο οποίος παρουσιάστηκε και σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο, δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του.

Η διαδικασία διεξήχθη μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας με τον ύποπτο να δείχνει ψύχραιμος και να απαντά μονολεκτικά στις ερωτήσεις του δικαστηρίου.


Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε αλλοδαπές γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τη Marry Rose(Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), την Maricar Valdez(Φιλιππίνες), την Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και Khadha Anu(Νεπάλ).

Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως αγνοούμενες εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ, για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί και έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί μόνο δύο και συγκεκριμένα της Marry Rose και της Arian Palanas, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο θυμάτων στη Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Εναντίον του υπόπτου διερευνάται και υπόθεση βιασμού αλλοδαπής γυναίκας, με τον ίδιο να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Προς το τέλος οι έρευνες για σορούς

Δύσκολο έως αδύνατο θεωρείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες το γεγονός να εντοπιστεί η σορός της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της 38χρονης Μέρι Ρόουζ. Η επιχείρηση στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο είναι εξαιρετικά δύσκολη, ακόμα και με τη βοήθεια της ομάδας των Ισραηλινών που αποχωρεί από την Κύπρο αύριο.

Εκφράζοντας απογοήτευση, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, εξήγησε σήμερα ότι οι προσπάθειες στο Ξυλιάτο είναι πολύ πιο δύσκολες από ότι στην Κόκκινη Λίμνη, λόγω του βάθους, αλλά και λόγω του ότι δεν αναζητείται βαλίτσα αλλά σορός.

Επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής σημείωσε ότι δεν θα ζητηθεί άλλη βοήθεια από το εξωτερικό, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αφού χρησιμοποιηθεί το σάρωθρον στην Κόκκινη Λίμνη, σε μέρη που δεν μπορεί να επιχειρήσει δύτης, θα υποβληθεί η έκθεση προς την ηγεσία για να ληφθούν οδηγίες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο κ. Τράγκολας τοποθέτησε την ολοκλήρωση των ερευνών μέσα στις επόμενες δεκαπέντε μέρες.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ