2019-05-31 11:49:23
Φωτογραφία για Ποιοι θέλουν να ξαναζήσουν οι στρατιωτικοί τον εφιάλτη των μεταθέσεων του 2012;
Το απαράδεκτο αίτημα περί “παγώματος μεταθέσεων” για να αποφευχθούν υποτίθεται…παρεμβάσεις είναι εφιάλτης που τον έχουν ξαναζήσει οι στρατιωτικοί το 2012. Τότε που η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ έδειξε ότι κατώτερη των περιστάσεων και δέχτηκε το …αίτημα των κομμάτων για “πάγωμα” των μεταθέσεων! Κάποιοι εν ενεργεία τότε ,ζητούν τώρα ως απόστρατοι να ξαναζήσουν οι στρατιωτικοί και οι οικογένειες τους την ίδια περιπέτεια! Μόνο και μόνο για να στηρίξουν κομματικά αφηγήματα περί “κινδύνου” παρεμβάσεων.

Παρεμβάσεις γίνονται πάντα. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ακόμη και στα 4,5 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε και εξακολουθεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο! Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε ποτέ σ΄ αυτά τα χρόνια ουσιαστική φασαρία και γκρίνια για θέματα μεταθέσεων. Όλοι και ειδικά η ΝΔ ήταν απολύτως ικανοποιημένοι και αυτό νομίζουμε ότι αποτυπώθηκε και στα εκλογικά ποσοστά της 26ης Μαίου.


Τι είχε συμβεί το 2012 και τώρα ζητούν στα σοβαρά να ξαναγίνει;

Οι βουλευτικές εκλογές έγιναν στις 17 Ιουνίου  του 2012. Οι μεταθέσεις “πάγωσαν” τον Μάϊο κι άρχισαν να “τρέχουν” ξανά από τις 26 Ιουνίου. Στις 3 Ιουνίου έληγε η προθεσμία για υποβολή αιτήσεις απόσπασης σε φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου καθώς και των ΟΤΑ για τους συζύγους στρατιωτικών, στελεχών Σ.Α και Δικαστικών.  1η Ιουνίου έληγε η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως για τους συζύγους στρατιωτικών, στελεχών Σ.Α και Δικαστικών. Έληγε επίσης η προθεσμία για υποβολή αίτησης εγγραφής τέκνων σε παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας.

Τα κόμματα έγραψαν τότε στα παλιά τους τα παπούτσια τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους. Αν οι προτάσεις πολλών και διαφόρων και μεταξύ αυτών και αποστράτων επικρατήσουν θα συμβεί ακριβώς το ίδιο.

Θα είχε ενδιαφέρον να τοποθετηθούν τα κόμματα για να διαπιστώσουμε ποιος έχει καταλάβει τι σημαίνει να είσαι στρατιωτικός και γιατί ο μηχανισμός των ΕΔ πρέπει να μένει εκτός φθηνών κομματικών πυροτεχνημάτων.

Ευτυχώς όπως λένε οι πληροφορίες στα Γενικά Επιτελεία αλλά και στο ΥΠΕΘΑ επικράτησε η κοινή λογική και οι μεταθέσεις προχωρούν κανονικά.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ