2019-06-02 18:09:02
Φωτογραφία για Καζάνι που βράζει το ΚΙΝΑΛ
Καζάνι που βράζει θυμίζει το Κίνημα Αλλαγής, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε η επιλογή να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο Γιώργος Καμίνης και η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος. Οι εξελίξεις προκαλούν έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις με την κάθε πλευρά να δίνει τις δικές της εξηγήσεις.

Με τίτλο «Τα sos ερωτήματα» το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής απαντά σε όλα τα ερωτήματα για τη ρήξη με τον κ. Βενιζέλο. 

Στο ερώτημα: «Γιατί όχι Βενιζέλος και γιατί Καμίνης», αναφέρει ότι «η επιλογή του επικεφαλής στο Επικρατείας έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό και πρέπει να υπηρετεί τη στρατηγική μας. Στόχος μας σε αυτές τις εκλογές είναι να ηττηθεί οριστικά η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη. Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις, τον πολιτικό αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και να αποτελέσουμε ανάχωμα στην απειλή κυριαρχίας της δεξιάς που τροφοδότησε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».


Προστίθεται ότι ο Γιώργος Καμίνης με τα πολιτικά του χαρακτηριστικά σηματοδοτεί τη διεύρυνση. «Ανοίγουμε μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής. Τα περί "ουράς του ΣΥΡΙΖΑ" είναι ανυπόστατα και υποβολιμαία», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Στο ΚΙΝΑΛ αντικρούουν το επιχείρημα ότι εξεδιώχθη ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ισχυρίζονται ότι «κανείς δεν έδιωξε κανένα. Αντίθετα, όπως σημειώνουν, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επανεξετάσει τη μονομερή δική του απόφαση να μην πολιτευθεί με σταυρό στη Θεσσαλονίκη, στις επόμενες εκλογές ή έστω να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια, προκειμένου να ενισχυθεί το κίνημα με την ενεργό και διακριτή παρουσία του στον εκλογικό αγώνα».

Σχολιάζουν επίσης ότι «η θέση του κ. Βενιζέλου που εκφράσθηκε και με δημόσια δήλωσή του λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση, ήταν "μόνο πρώτος στο Επικρατείας". Η προσωπική του απόφαση, να μην είναι για πρώτη φορά από το 1989 υποψήφιος, δεν υποχρέωνε το Κίνημα Αλλαγής για την τοποθέτηση του στη θέση του επικεφαλής του Επικρατείας». «Μόνος του αποφάσισε να εγκαταλείψει την κοινή μας προσπάθεια σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση για το κίνημα και τη χώρα, ενώ θα μπορούσε να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση σημαντικά», αναφέρεται.

Σχετικά με το γιατί αυτή τη στιγμή, 24 ώρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι «η άμεση δημόσια αρνητική αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν άφησε κανένα χρονικό περιθώριο». Όσο για το ερώτημα «γιατί όχι η ίδια αντιμετώπιση στον Γιώργο Παπανδρέου», σημειώνεται ότι «δεν υπάρχει καμιά διαφορά αντιμετώπισης. Οι πρώην πρωθυπουργοί όλων των κομμάτων είναι υποψήφιοι σε εκλογική περιφέρεια και δίνουν τη μάχη να κερδηθεί η έδρα, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι δεν χρειάζονται σταυρό».

Τι απαντά η πλευρά Βενιζέλου

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για στρατηγική που καθιστά το ΚΙΝΑΛ «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ» και ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να στηρίξει μία τέτοια επιλογή. Τόνισε δε, ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται, χωρίς κομματικής δεσμεύσεις, τις θέσεις του για το μέλλον της πατρίδας, ενώ παραδέχθηκε την ύπαρξη διαφοροποιήσεων ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ.

Έντονη φέρεται να είναι η αντίδραση του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Πηγές από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», τόνιζαν ότι ο κ. Σημίτης δεν περίμενε σε καμία περίπτωση η κα Γεννηματά να «διώξει» τον κ. Βενιζέλο από το κόμμα. Οι ίδιες πηγές γνωστοποιούσαν, επίσης, ότι ο κ. Σημίτης συνομίλησε τηλεφωνικά με πολλά στελέχη του Κινήματος, ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις, δηλώνοντας «κεραυνοβολημένος και θυμωμένος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπήρξε μία παραίτηση, αυτή του Μάνου Επιτροπάκη, που βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του Ευ. Βενιζέλου. Ο κ. Επιτροπάκης ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για «αισχρή απόφαση της ηγεσίας». 

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ