2019-06-18 17:07:39
Φωτογραφία για Χιλιάδες προσκυνητές στο βυθισμένο άγαλμα του Ιησού Χριστού  (video)
Η φήμη του έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο και αποτελεί πόλο έλξης για τους πιστούς.

Πόλος έλξης για χιλιάδες ανθρώπους έχει γίνει εδώ και χρόνια μια μικρή πόλη του Μίσιγκαν. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ξακουστό -και βυθισμένο στη λίμνη Μίσιγκαν- άγαλμα του Ιησού Χριστού Εσταυρωμένου.

Στο συγκεκριμένο σημείο οι καιρικές συνθήκες συνήθως είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν τη θέα του. Είναι χαρακτηριστικό πως αντίστοιχη μάζωξη είχε να γίνει από το 2015, οπότε και είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι.

Αυτή την περίοδο, η λίμνη Μίσιγκαν είναι μεν παγωμένη αλλά οι εργάτες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τρύπα στον πάγο προκειμένου να ικανοποιήσουν τους τουλάχιστον 1.200 προσκυνητές που βρέθηκαν στην περιοχή και να τους επιτρέψουν να ρίξουν μια ματιά στο περίφημο άγαλμα.

Η ιστορία του αγάλματος

Το συγκεκριμένο άγαλμα έχει μια περιπετειώδη ιστορία και η αλήθεια είναι πως δεν έλαβε θερμής αποδοχής εν τη γενέσει του. Κατασκευάστηκε στην Ιταλία τη μακρινή δεκαετία του ’50, ως παραγγελία μιας οικογένειας η οποία είχε χάσει το 15χρονο αγόρι της σε δυστύχημα σε φάρμα του Μίσιγκαν το 1956.

Ωστόσο, όταν το παρέλαβαν, το θεώρησαν ελαττωματικό και το πούλησαν σε έναν δύτη, ο οποίος με τη σειρά του το έριξε στη λίμνη στη μνήμη ενός συναδέλφου του που είχε πνιγεί εκεί κοντά.

Και κάπως έτσι, δημιουργήθηκε από το πουθενά αυτό το σημείο-ορόσημο pentapostagma.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ