2019-06-22 14:00:26
Φωτογραφία για Σόφια και Σκόπια συζητούν για τον εναέριο χώρο της Β. Μακεδονίας
Σε συζητήσεις βρίσκονται Σόφια και Σκόπια προκειμένου η Βουλγαρία να αναλάβει την αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας, εξέλιξη που δείχνει ότι τελικά η Συμφωνία των Πρεσπών δεν εξασφάλισε κάποιου είδους «αποκλειστικότητα» στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας, όπως υποστηρίζει διαρκώς ο Α. Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός και ο Βορειομακεδόνας ομόλογός του, ο Μπόικο Μπορίσοφ επιβεβαίωσε ότι πρότεινε στον Ζόραν Ζάεφ να αναλάβει η βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία την αστυνόμευση του εναέριου χώρου των Βόρειας Μακεδονίας μόλις παραληφθούν τα νέα F-16, τα οποία η Σόφια αναμένεται να παραγγείλει εντός του 2019.

Την είδηση μεταδίδει τόσο το Reuters όσο και το έγκυρο site, janes.com. Ωστόσο ενώ το Reuters αναφέρει απλά την πρόταση του Μπ. Μπορίσοφ, το janes υποστηρίζει ότι ο Μπ. Μπορίσοφ «επιβεβαίωσε» ότι η χώρα του θα αναλάβει την αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει παρουσιάσει αρκετές φορές την ανάληψη της αστυνόμευσης του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ως ένα από τα σημαντικά κέρδη της Συμφωνίας των Πρεσπών.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ