2019-07-15 02:00:50
Φωτογραφία για Φύλλα πορείας σε 700 αστυνομικούς: Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφάλεια
Σε γενική «επιστράτευση» καλεί την ΕΛΑΣ ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με εκατοντάδες αστυνομικούς να φεύγουν από διάφορες υπηρεσίες με περίεργα ονόματα και να αποστέλλονται για την ενίσχυση Α.Τ. τα οποία μέχρι τώρα υπολειτουργούσαν ακόμη και έκλειναν το βράδυ!

Με φύλλο πορείας στα χέρια συνολικά 322 αστυνομικοί από «παράξενες» υπηρεσίες, όπως η Θρησκευτική Υπηρεσία, το Τμήμα Συνεργείου Κτιρίων, το Τμήμα Προστασίας Οικονοµίας, το Τμήμα Προστασίας Πολιτιστικών και Κοινωνικών Ζητημάτων της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας , και απο τα Τμήματα Προστασίας Μαρτύρων παίρνουν πλέον την «άγουσα» για τα Αστυνομικά Τμήματα.

Ποια είναι τα τμήματα που ενισχύονται; Σύμφωνα με πληροφορίες είναι αυτά της Ακρόπολης, Κυψέλης, Αγίου Παντελεήμονα, Συντάγματος, Ομονοίας, Δημοτικού Θεάτρου, Καλλιθέας , Ασπροπύργου , Ηλιούπολης , Κορωπίου κι αλλα.

Τα 320 αυτά άτομα μαζί με 100 ακόμη, που μπορεί να φτάσουν μέxρι και τα 400, συνθέτουν την πρώτη φάση του σχεδίου ασφάλειας στην κοινωνία του υπουργείου Προστασίας Πολίτη.


Έχοντας στο πλευρό του δύο παλιούς συνεργάτες του από την εποχή της εξάρθρωσης της «17 Νοέµβρη», τον Λευτέρη Οικονόµου και τον Φώτη Νασιάκο, ο Μ.Χρυσοχοΐδης θέλησε από την πρώτη στυγμή να δείξει στους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι γύρισε αποφασισμένος να κάνει αλλαγές.

Στις συσκέψεις που έγιναν στο υπουργείο κατέστησε σαφές στους αρμόδιους αξιωµατικούς ότι πρώτο του µέληµα είναι η µάχη κατά του εγκλήµατος.

Το γεγονός ότι είναι η τέταρτη φορά που αναλαµβάνει τα ηνία της Αστυνοµίας τού έδωσε το προνόµιο να γνωρίζει ότι «αστυνοµικοί υπάρχουν», αρκεί να γνωρίζεις πού θα τους βρεις, ή μάλλον από πού μπορείς να τους «ξετρυπώσεις».

Έτσι, έδωσε εντολή να κοπούν οι αποσπάσεις όλων εκείνων οι οποίοι είχαν οργανικές θέσεις στην Άµεση ∆ράση, στην οµάδα ∆ΙΑΣ και στη ∆ιεύθυνση Αστυνοµικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ-ΥΜΕΤ).

Στην Αθήνα θα επιστρέψουν ένστολοι και από την επαρχία, καθώς σήµατα για «κόψιµο» αποσπάσεων εστάλησαν σε Πάτρα, Βόνιτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Λάρισα, Σκύδρα, Λέσβο και Εβρο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και ο Λευτέρης Οικονόµου επιθυµούν µε τις παραπάνω κινήσεις η οµάδα ∆ΙΑΣ να επανέλθει στο επιχειρησιακό επίπεδο που ήταν όταν ιδρύθηκε, επί των ηµερών τους. Τότε αριθµούσε περίπου 2.300 µάχιµους αστυνοµικούς, σε αντίθεση µε τους περίπου 1.000 που είναι σήµερα.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ