2012-06-15 10:33:51
Φωτογραφία για Die Welt: «Μαμά, μην ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, θα σε σκοτώσω! Ψήφισε Τσίπρα για τα παιδιά σου»
Τις διαθέσεις των Ελλήνων μπροστά στην κάλπη που θα στηθεί την Κυριακή επιχειρεί να καταγράψει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σε άρθρο όπου μιλούν απλοί ψηφοφόροι Σύμφωνα με το protothema.gr, στο άρθρο γίνεται λόγος για χιλιάδες αναποφάσιστους ψηφοφόρους που ακόμα δεν έχουν καταλήξει τι θα ψηφίσουν. Θεωρείται βέβαιο ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους» αλλά υπάρχει μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, ανθρώπων που είτε είναι φοβισμενοι και απελπισμένοι από την οικονομική κατάσταση είτε είναι ευκατάστατοι που όμως αναζητούν νέες πολιτικές επιλογές.

«Η αμηχανία των ψηφοφόρων πηγάζει από αμφιβολία και αυτή η αμφιβολία οδηγεί σε συναισθηματικά ξεσπάσματα», φέρεται να λέει στην Die Welt μία συνταξιούχος που αποκαλύπτει ότι η κόρη της της είπε: «Μαμά, μην τολμήσεις να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, αλλιώς θα σε σκοτώσω! Πρέπει να ψηφίσεις τον Τσίπρα, καν' το για τα παιδιά σου»

H εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι υπάρχουν Έλληνες που δεν έχουν μετανιώσει για την ψήφο που έδωσαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου και λένε ότι θα ψηφίσουν το ίδιο ανεξαρτητα του τι λένε τα ΜΜΕ. «Θα ξαναψηφίσω Χρυσή Αυγή. Η κοινωνία μας έχει καταρρεύσει. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή» εμφανίζεται να λέει ένας νεαρός Έλληνας που εργάζεται ως σερβιτόρος ενώ ένας ντι-τζει εκδηλώνει τα αισθήματά του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να απαλλαγούμε από το σύστημα στο οποίο κυβερνούν μόνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το αλλάξει αυτό»

Από την άλλη, το άρθρο αναφέρει και εκείνους που θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα είδος νέου ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα δημοσίων υπαλλήλων που θέλει να χαρίσει λεφτά, με τη διαφορά ότι το ΠΑΣΟΚ τα είχε»...
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ευρωσοβιετική Ένωση;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ευρωσοβιετική Ένωση;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ