2012-06-15 10:38:10
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Θέλουν να υποτάξουν την Ελλάδα σε ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανασυγκρότησης
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά:

Οι δικές μας αντιλήψεις οι ευρωπαϊκές, σοσιαλιστικές, προοδευτικές, δεν εναρμονίζονται με τις κρατούσες αντιλήψεις στην Ευρώπη και τη δυτική οικονομία. Αυτό είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης της σύγκρουσης και ...της διαφωνίας στην πρώτη φάση που τη ζήσαμε και τη ζήσαμε πολύ σκληρά.

Δεν θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα, θέλουν να την υποτάξουν σε ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, που εφαρμόζει πολύ συγκεκριμένες συνταγές για τις εργασιακές σχέσεις, για το κόστος εργασίας, για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, για την ανταγωνιστικότητα στην αγορά. Τους εξηγήσαμε σε όλους τους τόνους πάρα πολλές φορές τις ελληνικές ιδιομορφίες.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Χαίρομαι που έστω κι αργά ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχεται ότι δίνει μια μάχη κόντρα στο νεοφιλελευθερισμό της τρόικας και της συντηρητικής Ευρώπης. Περιμένω με αγωνία να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ του σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής...
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ