2019-07-30 12:00:03
Φωτογραφία για Ξεκίνησε η καταγραφή των ελλείψεων σε προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία με εντολή Β. Κικίλια! Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
HR 

Το αργότερο μέχρι τέλος της εβδομάδας θα πρέπει οι διοικητές των 7 ΥΠΕ να έχουν ολοκληρώσει και αποστείλει στο υπ. Υγείας το ενημερωτικό σημείωμαπου αφορά τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της ευθύνης τους σε προσωπικό.

Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που τους δοθήκαν από τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, κατά τη διάρκεια σύσκεψης την προηγούμενη εβδομάδα αν και τελούν υπό παραίτηση θα πρέπει άμεσα να αποτυπώσουν τον οδικό χάρτη των ελλείψεων, για να ληφθούν μέτρα. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Κικίλιας προς Διοικητές ΥΠΕ: «Προτεραιότητά σας η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»

Εξάλλου από τις πρώτες του επισκέψεις ο νέος υπουργού Υγείας διαπίστωσε ιδίοις όμασι την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ λόγω ελλείψεων σε προσωπικό.

Ειδικά λόγω καλοκαιριού που οι ανάγκες εξαιτίας των τουριστών είναι αυξημένες το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας και ειδικά των νησιών.


Ενδεικτική η περίπτωση του νέου νοσοκομείου Λευκάδας που αν και εγκαινιάσθηκε πριν από ένα μήνα δεν μπορεί να λειτουργήσει ακόμη αφού δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες γιατρών ούτε καν αναισθησιολόγου.

Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει και το νοσοκομείου Αμαλιάδας, με τους εργαζόμενους να προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 31 Ιουλίου, στο υπουργείο Υγείας.

Όπως καταγγέλλουν ανενεργή παραμένει η παθολογική κλινική, η γυναικολογική κλινική είναι σε αναστολή λειτουργίας, ενώ παρατηρούνται αθρόες μετακινήσεις γιατρών και ειδικά παθολόγων προς το νοσοκομείο του Πύργου.

Αλλά και τα νοσοκομεία των υπόλοιπων Υγειονομικών Περιφερειών όλης της χώρας φαίνεται πως υπολειτουργούν.Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, η αθρόα μετανάστευση στην αλλοδαπή (συνολικά έχουν φύγει τα τελευταία δέκα χρόνια περισσότεροι από 18.000 γιατροί) και οι σχεδόν μηδενικές προσλήψεις αποδεκάτισαν το ΕΣΥ.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ