2019-07-30 16:00:30
Φωτογραφία για Ρόδος: Η νύχτα που κοιμήθηκε ιδιοκτήτης εταιρείας και ξύπνησε ως ένας απλός μέτοχος – «Δεν είχα ιδέα»!
Στη δικαιοσύνη έχει προσφύγει 59χρονος Ροδίτης κατά του αδελφού του και ενός ακόμα ατόμου, τους οποίους καταγγέλλει ότι τον εξαπάτησαν εκμεταλλευόμενοι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, προκειμένου να του «πάρουν» την εταιρεία με τις τρεις επιχειρήσεις, που κατείχε Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην εφημερίδα «Ροδιακή», ο 59χρονος έχει ήδη κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες καταθέτοντας διά της συνηγόρου του, μήνυση για απάτη και πλαστογραφία αλλά και αγωγή σε βάρος των δύο καταγγελλόμενων από τους οποίους ζητά να του καταβάλλουν το ποσό των 400.000 ευρώ και μάλιστα εντόκως για όλα αυτά που υπέστη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων τόσο στη μήνυση όσο και στην αγωγή που έχει καταθέσει ο 59χρονος, όλα ξεκίνησαν το 1986, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται – και μέχρι το 2009- στον τομέα των επιχειρήσεων. Στην εταιρεία που είχε δημιουργήσει, μέλη ήταν ο 59χρονος και ο 54χρονος αδελφός του.


Αυτή περιελάμβανε τρία τουριστικά καταστήματα χρήσεως εστιάσεως που λειτουργούσε σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του νησιού της Ρόδου. Επίσης τα δύο αδέλφια κατείχαν και ποσοστό 25% έκαστος σε άλλο κατάστημα, το οποίο πούλησαν.

Τον Οκτώβριο του 2009 ο 59χρονος άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και μάλιστα νοσηλεύτηκε και στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου. Όπως τονίζει ο ίδιος στη μήνυσή του, το διάστημα εκείνο φέρεται να εκμεταλλεύθηκε ο 52χρονος καταγγελλόμενος ο οποίος και έπεισε τον 54χρονο αδελφό να προβεί στη συνένωση των επιχειρήσεων που είχαν τα δύο αδέλφια και να ιδρύσουν μία νέα εταιρεία υπό τον όρο, ο 52χρονος να τους βοηθήσει οικονομικά, πληρώνοντας όλες τις υπάρχουσες οφειλές και υποχρεώσεις τους. Για την εξυπηρέτηση αυτή ο 52χρονος θα συμμετείχε στη νέα εταιρεία με ποσοστό 60%.

Ο 59χρονος καταγγέλλει ότι το συγκεκριμένο συμφωνητικό για τη νέα εταιρεία πράγματι υπεγράφη τον Απρίλιο του 2010, σε περίοδο που ο ίδιος λόγω της κατάστασής του και της ψυχικής του ασθένειας δεν ήταν σε θέση να λάβει τέτοιες αποφάσεις και πως η συνένωση έγινε «με δόλο και απώτερο σκοπό να παραγκωνιστεί άμεσα από την εταιρεία αυτή» στην οποία πλέον το ποσοστό που κατείχε ήταν 20% όπως και ο αδελφός του και 60% ο 52χρονος.

Ο 59χρονος αναφέρει επίσης στη μήνυσή του ότι στη συνέχεια, τον Μάιο του 2010, με τροποποιητικό καταστατικό «εξήλθε» της εταιρείας αυτής με διαδικασίες και υπογραφές τις οποίες αντιλήφθηκε εκ των υστέρων και οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τη δική του υπογραφή. Με τον τρόπο αυτό φέρεται ο 59χρονος να μεταβίβασε το εταιρικό του μερίδιο στον αδελφό του.

Για αυτή του την αποχώρηση ο 59χρονος δηλώνει ότι ουδέποτε έλαβε χρήματα για την αξία του μεριδίου του, ούτε για τα κέρδη της εταιρείας ή για οτιδήποτε άλλο, ενώ επισημαίνει πως την ίδια περίοδο που φέρεται να παραχωρεί το μερίδιό του στον αδελφό του, εκδόθηκε και έγγραφο – ιατρική βεβαίωση από γιατρό νευρολόγο.

Με το έγγραφο αυτό βεβαιώνεται ότι πράγματι νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου για συγκεκριμένα προβλήματα υγείας και ότι «είναι ανίκανος να συνεχίσει την επαγγελματική του δραστηριότητα στην επιχείρηση που έχει».

Έγγραφο κατά τον 59χρονο, το οποίο «δεν βεβαιώνει τη γενική του ανικανότητα να εργαστεί αλλά την ειδική του ανικανότητα να συνεχίσει την επαγγελματική του δραστηριότητα στην επιχείρησή του».

Με τη μήνυσή του ο 59χρονος ζητά την ποινική δίωξη του 52χρονου και του 54χρονου και κάθε άλλου προσώπου το οποίο με οποιονδήποτε τρόπο έχει συμμετάσχει στην τέλεση των πράξεων αυτών.

Επίσης με την αγωγή που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, ζητά να του καταβάλλουν οι καταγγελλόμενοι το ποσό των 178.000 ευρώ για την αξία του μεριδίου του που μεταβίβασαν, 100.000 ευρώ για διαφυγόντα κέρδη, 80.000 ευρώ για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης για την σε βάρος του απάτη και 50.000 ευρώ για την προσβολή προσωπικότητας.
newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ