2019-08-09 09:03:24
Φωτογραφία για Αντιδράσεις για γελοιογραφία Αγρινιώτη σκιτσογράφου: «Διασύρει την Παναγία»
Τις αντιδράσεις πιστών και εκκλησιαστικών κύκλων προκάλεσε γελοιογραφία του Αγρινιώτη σκιτσογράφου Χρήστου Μακροζαχόπουλου για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στην οποία απεικονίζεται η Παναγία να βουρτσίζει τα δόντια της πριν πέσει για ύπνο.

Στο vimaorthodoxias.gr φιλοξενείται άρθρο του κ. Γιώργου Θεοχάρη με το οποίο ασκείται κριτική στον σκιτσογράφο για τη γελοιογραφία του. Αρκετοί μάλιστα είναι αυτοί που με σχόλιά τους στη σελίδα στο facebook «Κουλουβάχατα Comics«, όπου αναρτήθηκε η γελοιογραφία, εξαπολύουν απειλές και ύβρεις κατά του σκιτσογράφου και ζητούν ακόμη και το κλείσιμο της σελίδας ή την παρέμβαση Εισαγγελέα.

Δεν λείπουν όμως και εκείνοι που υπερασπίζονται τον δημιουργό , το δικαίωμα του στην σάτιρα και την ελευθερία έκφρασης.

Αναλυτικά το άρθρο του Γιώργου Θεοχάρη στο vimaorthodoxias.gr:

«Επιτέλους ! Οι άθλιοι στην εποχή μας προσπαθούν να επιβιώσουν διασύροντας Ιερές μορφές και θρησκευτικά σύμβολα.


Η παρακάτω γελοιογραφία ας ξυπνήσει τους δικαστικούς λειτουργούς που βλέπουν αυτά που θέλουν μόνο και να επιβάλλουν την τάξη σε όσους επιχειρούν να βεβηλώνουν ακόμα και το Ιερότερο πρόσωπο της επικρατούσας θρησκείας της χώρας μας .

Όταν η λεγόμενη τέχνη εξελίσσεται σε επιθετική και προσβλητική προπαγάνδα με στόχο ιερά πρόσωπα, είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο που απειλεί να συμπαρασύρει και τους πραγματικούς καλλιτέχνες .

Ο αυτοαπακαλούμενος καλλιτέχνης, κ. Χρήστος Μακροζαχόπουλος, από το Αγρίνιο έχει διαδώσει στα social media την παρακάτω χυδαιολογία με σκίτσα που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και προσβάλουν την θρησκευτική συνείδηση των πολιτών .

Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ καλεί τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και ασκηθούν μηνύσεις από τους νομικούς».

Παρακάτω η επίμαχη γελοιογραφία:

 Αυτή η δημοσίευση του Facebook δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Μπορεί να έχει αφαιρεθεί ή μπορεί να έχουν αλλάξει οι ρυθμίσεις του απορρήτου της.

 https://www.agriniopress.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ