2019-08-15 20:52:04
Φωτογραφία για Γιβραλτάρ: Εγκρίθηκε νομικά η απελευθέρωση του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Grace 1
 Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν μέχρι την τελευταία ώρα να εμποδίσουν την έκδοση

αυτής της απόφασης, χωρίς να εξηγούν τα κίνητρά τους

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Γιβραλτάρ ενέκρινε την Πέμπτη την άμεση απελευθέρωση του ιρανικού πετρελαιοφόρου Grace 1, που κατασχέθηκε από τις ακτές της χώρας τον προηγούμενο μήνα, παρά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να εμποδίσουν τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Ο Charles Gomez, ένας δικηγόρος που ήταν παρών κατά τη διάρκεια της ακρόασης, δήλωσε ότι η εντολή σύλληψης του δεξαμενόπλοιου Grace 1 δεν ισχύει πλέον. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το δεξαμενόπλοιο πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως.

Ο πρωθυπουργός του Γιβραλτάρ εξέδωσε οδηγία, σύμφωνα με την οποία το πλοίο δεν καλύπτεται πλέον από τις κυρώσεις της ΕΕ, επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατείται.

Σε προηγούμενη ακρόαση, ο Γενικός Εισαγγελέας του Γιβραλτάρ, δήλωσε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει υποβάλει αίτηση για να κατασχεθεί το πλοίο. Η νομική βάση της κίνησης των ΗΠΑ δεν ήταν άμεσα σαφής.


Ένας εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα του Γιβραλτάρ ανακοίνωσε, ξεχωριστά, ότι ο κυβερνήτης και τρεις αξιωματικοί του Grace 1, που βρίσκονταν υπό κράτηση, θα απελευθερωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βρετανικές Ναυτικές Αρχές του Γιβραλτάρ και οι λιμενικές υπηρεσίες της περιοχής, προχώρησαν στην κατάσχεση του πλοίου στις 4 Ιουλίου, με την πεποίθηση ότι μεταφέρει πετρέλαιο, που προορίζεται για τη Συρία, παραβιάζοντας έτσι τις ισχύουσες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ