2019-08-28 12:41:33
Φωτογραφία για Θερινή ΛΑΦ 1ης Στρατιάς: ''Μαλαμιάσαμε'' όλο το καλοκαίρι
Του Ηλία Προύφα

Ο Σωκράτης Μάλαμας, είναι ένας από τους καλύτερους τραγουδοποιούς του είδους του. Οι συναυλίες του πάντα κατακλύζονται από κόσμο, όλων των ηλικιών και κοινωνικών ''αποχρώσεων''. 

Τον ακούμε συχνά και τον λατρεύουμε. Όχι όμως τρώγοντας μπριζόλα. Όπως και να το κάνουμε δεν ταιριάζει... 

Ειδικά στη Θεσσαλία, στην καρδιά της παραδοσιακής μουσικής του πρόβειου και χοιρινού κεμπάπ, της σπαλομπριζόλας, της παγωμένης μπύρας και του τσίπουρου, να ακούς Σωκράτη Μάλαμα, σε τσιμπούσι σε ''ξενερώνει'' τελείως. 

Αυτό συμβαίνει τις περισσότερες βραδιές στη θερινή ΛΑΦ της 1ης Στρατιάς, όπου για πρώτη χρονιά φέτος, οι δικαιούχοι θαμώνες, δεν απόλαυσαν την καθιερωμένη παραδοσιακή μουσική της Παρασκευής, από την ορχήστρα του σχηματισμού.

Τα προηγούμενα χρόνια κάθε Παρασκευή βράδυ, γινόταν δημοτικό και λαϊκό γλέντι, με την εξαίρετη ''χακί'' ορχήστρα και μάλιστα δεν έπεφτε ''καρφίτσα''.


Φέτος ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Κώστας Μαραβέγιας, μουσικά ''κυριαρχούν''. ''Μαλαμιάσαμε'' όλο το καλοκαίρι μας λένε θαμώνες και δεν έχουν άδικο.

Ε, όπως και να το κάνουμε χρειάζεται και το τσάμικο με την Καραγκούνα, τη Μαρουσιάνα και την τασιά μαρή τασιά που δεν πάει μόνο στην εκκλησιά κατά το στοίχο, αλλά και στα Θεσσαλικά γλέντια, ειδικά της Λάρισας. Εδώ είναι Θεσσαλία, δεν είναι παίξε γέλασε Εάν μας ρωτήσετε λοιπόν τι κοινό έχει η μπριζόλα με τον Σωκράτη Μάλαμα, θα σας πούμε χαριτολογώντας, η θερινή ΛΑΦ της 1ης Στρατιάς.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ