2019-08-29 03:09:35
Φωτογραφία για Πάνω από ένα εκατ. υπογραφές για να μην «κλείσει» τη Βουλή ο Τζόνσον
Στα όρια της κοινωνικής επανάστασης η χώρα - Κρίση άνευ προηγουμένου στο Νησί -

Για μία από τις «πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» μίλησε η πρωθυπουργός της Σκωτίας

Στα όρια της κοινωνικής επανάστασης έχει περιέλθει η Βρετανία, μετά και την ανακοίνωση της απόφασης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να κλείσει τη Βουλή, προκειμένου να βαδίσει απρόσκοπτος και δίχως... αντάρτες προς το άτακτο Brexit που φέρεται να έχει προγραμματίσει.

Εκτός από τις ογκώδεις διαδηλώσεις, πάνω από ένα εκατ. πολίτες έχουν υπογράψει μέσα σε λίγες ώρες το αίτημα να μην προχωρήσει στο κλείσιμο της Βουλής ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια ισοδυναμεί με πραξικόπημα και βαθύ ρήγμα στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Μόνο την πρώτη ώρα της ανάρτησης στο διαδίκτυο του αιτήματος για ακύρωση της απόφασης να κλείσει η Βουλή για τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όταν η Βρετανία θα αποχωρήσει οριστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαν υπογράψει πάνω από 90.000 Βρετανοί, ενώ ελάχιστες ώρες μετά, ο αριθμός των υπογραφών έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.


Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, χαρακτήρισε την κίνηση του Μπόρις Τζόνσον μεγάλη απειλή και χτύπημα κατά της δημοκρατίας και απευθύνθηκε εγγράφως στη Βασίλισσα της Αγγλίας, προκειμένου να παρέμβει.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζιον, χαρακτήρισε την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον μία από τις «πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ