2019-08-29 17:16:18
Φωτογραφία για Σώμα Υπαξιωματικών: Αναβάθμιση ΑΣΣΥ ή «εξοικονόμηση χρημάτων» (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΕΡΩΤΗΣΗ)
Ερώτηση (υπ' αριθμ. 396/27-08-19) με θέμα τις Πρωτοβουλίες Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας για τους Έλληνες Υπαξιωματικούς, κατέθεσε προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην Ερώτησή του αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ, κύριε υφυπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ΜΜΕ, προβληματισμός και αναστάτωση έχει καταλάβει το σώμα των Υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, έπειτα από σχετικές πρωτοβουλίες του ΥΦΕΘΑ.

Οι αρνητικές σκέψεις στηρίζονται σε παρελθούσες σχετικές ενέργειες, δεδομένου ότι όσοι προκάτοχοί σας επιχείρησαν να ασχοληθούν με το Σώμα των Υπαξιωματικών, δεν το 'καναν, όπως λένε, για καλό. Υπάρχει δυσπιστία και επιφυλακτικότατα, καθόσον κάθε φορά που ανοίγει θέμα για τους Υπαξιωματικούς, καταλήγει στο θέμα της “οικονομίας”. Δηλαδή όποιες ρυθμίσεις επιχειρήθηκαν να γίνουν είχαν τελικά ως στόχο να “εξοικονομηθούν χρήματα”. Ως παράδειγμα μάλιστα, τα ΜΜΕ αναφέρουν την υποτιθέμενη αναβάθμιση των ΑΣΣΥ. Η φοίτηση έγινε τριετής υποτίθεται για να αναβαθμιστούν, αλλά αναβάθμιση καμία δεν υπήρξε. Το μόνο που έγινε ήταν να “εξοικονομηθούν χρήματα”, κρατώντας τρίτο χρόνο στις σχολές τους Λοχίες, Κελευστές και Σμηνίες!


Έτσι υπάρχουν υποψίες ότι και το θέμα που προέκυψε τώρα, τελικά τον ίδιο στόχο θα έχει: να “εξοικονομηθούν" χρήματα! Και αυτό, όπως είναι φυσικό, προβληματίζει το Σώμα των Ελλήνων Υπαξιωματικών.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργός και Υφυπουργός

Πρώτον, τι είναι αυτό ακριβώς που προτίθεσθε να κάνετε με τους Υπαξιωματικούς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων;

Δεύτερον, αν οι όποιες σκοπούμενες ενέργειές σας, θα έχουν τελικά δυσμενή οικονομικό αντίκτυπο για τους Έλληνες Υπαξιωματικούς;

Ο ερωτών βουλευτής

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δείτε το σχετικό έγγραφο:
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ