2019-08-30 23:59:22
Φωτογραφία για Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για το προσφυγικό - Απειλές από την Τουρκία για κύμα προσφύγων
Έκτακτο ΚΥΣΕΑ συγκαλεί το Σάββατο στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αντικείμενο το προσφυγικό και την αύξηση των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στη Λέσβο τις τελευταίες ημέρες έφθασαν περισσότερα από 500 άτομα, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει στη Νέα Καβάλα από τη Μόρια περίπου 1.000 άτομα, προκειμένου να αποσυμφορήσει κάπως την κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε δυσοίωνη πρόβλεψη για το προσφυγικό, λέγοντας ότι θα υπάρξει «κύμα» προσφύγων από τη Συρία προς την Ευρώπη.

Ο Δένδιας κάλεσε εκτάκτως τον Τούρκο πρέσβη για την "έκρηξη" ροής μεταναστών στη Λέσβο

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κάλεσε την Παρασκευή εκτάκτως στο υπουργείο Εξωτερικών τον Τούρκο πρέσβη προκειμένου να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την αύξηση των ροών μεταναστών από την Τουρκία, η οποία κορυφώθηκε με τη πρωτόγνωρη μαζική άφιξη άνω των 500 μεταναστών στη Λέσβο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.


Ειδικότερα, στον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ελλάδα Μπουράκ Οζούγκερτζιν, ο Ν. Δένδιας υπενθύμισε τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016 και την ανάγκη να εφαρμόζει αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί.

Από πλευράς του, ο Τούρκος πρέσβης, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τις Αρχές του και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην Κοινή Δήλωση και η πολιτική της εν προκειμένω δεν έχει αλλάξει.

Παράλληλα, οι ελληνικές διπλωματικές αρχές ενημέρωσαν σχετικώς την ΕΕ, καθώς αφορά ένα μείζον ζήτημα πρωτίστως ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Αναφερόμενος στις έκνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το συμφέρον και των δύο χωρών είναι η εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Συνεπώς, ενέργειες που υπονομεύουν αυτόν τον στόχο δεν είναι αποδεκτές και πρέπει να αποφεύγονται, καθιστούν με σαφήνεια οι διπλωματικές πηγές.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ