2019-08-31 19:04:12
Φωτογραφία για Επτά τρόποι για να καταλάβεις αν ο σύντροφός σου σε απατά
Δυστυχώς η επιστήμη δε μπορεί να σας πει αν ο σύντροφός σας ξενοκοιμάται, μπορεί σίγουρα όμως να σας βοηθήσει να εντοπίσετε αν με κάποιο τρόπο σας παραπλανά.

Παρακάτω ακολουθούν οι 7 τρόποι που θα σας δείξουν αν το άλλο σας μισό σάς κρατάει κάτι κρυφό ή σας λέει ψέμματα.

Ρώτα την άποψη ενός φίλου

Είναι γνωστό ότι τρίτα πρόσωπα μπορούν να καταλάβουν καλύτερα μερικές φορές τι συμβαίνει σε μία σχέση. Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία σε αυτό κατά έναν  περίεργο τρόπο έχουν οι ξένοι.

Ο παραπάνω ισχυρισμός αποδείχθηκε και από ένα πείραμα μίας ομάδας ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ. Σε αυτό ζευγάρια προσπάθησαν να συνεργαστούν για να ζωγραφίσουν ένα αντικείμενο. Ο ένας σύντροφος είχε τα μάτια καλυμμένα, ενώ ο άλλος του έδινε οδηγίες πως να ζωγραφίσει.

Η όλη διαδικασία βιντεοσκοπήθηκε, ενώ λίγο πριν κάθε ζευγάρι είχε απαντήσει χωριστά σε μία σειρά προσωπικών ερωτήσεων, στις οποίες κλήθηκαν να αποκαλύψουν και αν θα απατούσαν ποτέ τον σύντροφό τους.


Στη συνέχεια το υλικό της ζωγραφικής συνεργασίας των ζευγαριών παρουσιάστηκε σε τρίτους, οι οποίοι ήταν απίστευτα ακριβείς στις εκτιμήσεις τους και μπορούσαν να διαπιστώσουν αν ο ένας σύντροφος είναι άπιστος ή δυστυχισμένος.

Επεξεργάσου το υποσυνείδητα

Όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί να κρίνει κάτι συνειδητά, τότε το αποτέλεσμα είναι συνήθως κακό. Αντίθετα όταν η διαδικασία αυτή γίνεται υποσυνείδητα, η κριτική είναι λιγότερο δολερή.

Το 2013 ψυχολόγοι ζήτησαν από μία ομάδα σπουδαστών να ακούσουν όσα είχε να καταθέσει μία σειρά ανθρώπων και να κρίνουν αν λένε αλήθεια ή ψέμματα. Όσοι πήραν τον χρόνο τους και εξέτασαν τις μαρτυρίες υποσυνείδητα, κατάφεραν να κρίνουν με μεγαλύτερη επιτυχία, αν το άτομο που είχαν απέναντί τους είχε τη διάθεση να τους παραπλανήσει.

Άκου προσεκτικά τις λέξεις που χρησιμοποιεί

Ένας καθηγητής ψυχολογίας μελετώντας τα δεδομένα από ένα πρόγραμμα ανάλυσης κειμένου, εντόπισε κάποια συγκεκριμένα λεκτικά μοτίβα τα οποία χρησιμοποιεί όποιος θέλει να αποφύγει την αλήθεια.

Έτσι, οι ψεύτες τείνουν να χρησιμοποιούν λέξεις αρνητικού περιεχομένου, όπως «μίσος», «θυμός», «εχθρός», και ρήματα που δηλώνουν κίνηση, όπως «περπατώ» ή «κινούμαι».

Αντίθετα, αποφεύγουν να εκφράζονται σε πρώτο ενικό πρόσωπο, να χρησιμοποιούν λέξεις όπως «αντιλαμβάνομαι» ή «νομίζω» και άλλες, όπως «αλλά» και «εκτός».

Δώσε σημασία στον τόνο της φωνής..

Η συνέχεια εδώ
aetos-grevena
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ