2019-09-02 15:40:23
Φωτογραφία για Περιοχές που εμφανίστηκαν νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου
Συνεχίζουν να απειλούν τα κουνούπια, καθώς εξαπλώνονται σε περισσότερες περιοχές της χώρας και ταυτόχρονα αυξάνονται και τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Στην νέα εβδομαδιαία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τις περιοχές στις οποίες “χτύπησαν” τα κουνούπια και εμφανίστηκαν νέα κρούσματα, προκύπτουν 6 νέοι Δήμοι σε αντίστοιχες Περιφέρειες, στις οποίες καταγράφηκαν περιστατικά με ανθρώπους που νόσησαν ή έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Οι 13 μέχρι στιγμής θάνατοι και τα ακόμη 131 κρούσματα ανθρώπων που νόσησαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου μετά από τσιμπήματα κουνουπιών, σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, εμπνέουν ανησυχία. Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε νέες οδηγίες την περασμένη Παρασκευή.

Οι νέοι επηρεαζόμενοι Δήμοι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, είναι:

Δήμος Παγκαίου στην Περιφέρεια Καβάλας,Δήμο Ορεστειάδας στην Περιφέρεια 'Εβρου,Δήμος Ελασσόνας στην Περιφέρεια Λάρισας,Δήμος Δίου - Ολύμπου στην Περιφέρεια Πιερίας,Δήμος Αλεξάνδρειας στην Περιφέρεια Ημαθίας,Δήμος Παιονίας στην Περιφέρεια Κιλκίς.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ