2019-09-02 15:52:45
Φωτογραφία για Ο Μπόρις Τζόνσον στήνει παγίδα για την προκήρυξη εκλογών
Ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών Τόνι Μπλερ απευθύνει προειδοποίηση λέγοντας ότι

ο Μπόρις Τζόνσον στήνει μία προφανή εκλογική παγίδα στο Εργατικό Κόμμα, την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να αποφύγει

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να χάσει οποιαδήποτε ψηφοφορία διεξαχθεί στην Βουλή των Κοινοτήτων αυτήν την εβδομάδα και να προκηρύξει εκλογές, προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκόουκ.

«Για να είμαι ειλικρινής, η στρατηγική τους είναι να χάσουν αυτήν την εβδομάδα και στη συνέχεια να προκαλέσουν εκλογές, έχοντας απομακρύνει όσους από εμάς πιστεύουμε ότι πρέπει να αποχωρήσουμε με συμφωνία», δήλωσε ο Γκόουκ, ο οποίος είναι αντίθετος με ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών Τόνι Μπλερ απευθύνει προειδοποίηση λέγοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον στήνει μία προφανή εκλογική παγίδα στο Εργατικό Κόμμα, την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να αποφύγει.


«Ο Μπόρις Τζόνσον γνωρίζει ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία ως πρόταση από μόνο του μπορεί να αποτύχει, αλλά εάν την αναμείξει με το ζήτημα Κόρμπιν στις εκλογές, θα μπορούσε να επιτύχει, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία αντιτίθεται σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, διότι ορισμένοι μπορεί να φοβούνται περισσότερο μία πρωθυπουργία Κόρμπιν», δήλωσε ο Τόνι Μπλερ.

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος «πρέπει να δει σε μία εκλογική αναμέτρηση πριν από το Brexit την προφανή παγίδα που αυτή αποτελεί», είπε.

Οι Βρετανοί βουλευτές που επιδιώκουν να αποκλείσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία ελπίζουν να επιτύχουν την ψήφιση νομοθεσίας τις πρώτες ώρες της επαναλειτουργίας της Βουλής των Κοινοτήτων αύριο, σύμφωνα με το BuzzFeed που επικαλείται σχέδιο ψηφίσματος.

Σύμφωνα με το BuzzFeed, οι βουλευτές που αντιτίθενται σε μία μη συντεταγμένη αποχώρηση είναι διαιρεμένοι ως προς το αν η νομοθεσία πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο ή σε διάστημα δύο ημερών, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευθεί για την υλοποίηση του Brexit στις 31 Οκτωβρίου, είτε επιτύχει νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση είτε όχι.

Ο Τζόνσον έχει απειλήσει με αποκλεισμό τους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος που θα αντιταχθούν στα σχέδιά του για μη συντεταγμένη αποχώρηση ψηφίζοντας μαζί με την αντιπολίτευση, μία κίνηση που θα ακυρώσει την ισχνή κοινοβουλευτική του πλειοψηφία. Στη συνέχεια θα προκηρύξει εκλογές για να βγει από το αδιέξοδο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο υπουργός της κυβέρνησης Τζόνσον αρμόδιος για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο Τζέικομπ Ρις-Μογκ δήλωσε ότι η υπερψήφιση οποιουδήποτε νομοθετήματος από την Βουλή των Κοινοτήτων για τον αποκλεισμό ενός Brexit χωρίς συμφωνία θα θεωρηθεί αποδοκιμασία της κυβέρνησης.

«Είναι σημαντικό για την κυβέρνηση ν α αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής των Κοινοτήτων και αυτό αποτελεί ουσιαστικό θέμα εμπιστοσύνης: Ποιος θα ελέγχει την νομοθετική ατζέντα, ο Τζέρεμι Κόρμπιν ή ο Μπόρις Τζόνσον;», είπε.

«Εάν η κυβέρνηση προσπαθήσει να προκαλέσει τώρα εκλογές, το Εργατικό Κόμμα πρέπει να ψηφίσει κατά», τόνισε ο Τόνι Μπλερ.

Μία εκλογική αναμέτρηση θα τοποθετηθεί στο πλαίσιο μίας επιλογής ανάμεσα στον Τζόνσον που θα υλοποιήσει το Brexit μαζί με ένα λαϊκιστικό πρόγραμμα των Τόρις και στην στροφή της χώρας, της οικονομίας και της ασφάλειάς της προς τον Κόρμπιν και την ακροαριστερή αυλή του, προειδοποίησε ο Τόνι Μπλερ προσθέτοντας ότι οι δημοσκοπικές επιδόσεις του Κόρμπιν δείχνουν ότι δεν θα κερδίσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ