2019-09-02 21:19:10
Φωτογραφία για Έντονη διαμαρτυρία εκπέμπουν για ακόμα μία φορά οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου
Έντονη διαμαρτυρία εκπέμπουν για ακόμα μία φορά οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου για το διαχρονικό, πλέον, πρόβλημα της παροχής

υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, αφού παρά τις διαδοχικές κρούσεις τους προς την Κεντρική Διοίκηση η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο αλλά έχει επιδεινωθεί.

Για τον λόγο αυτό, χθες, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμα στην τουριστική περίοδο, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου.

Οι κάτοικοι ανήρτησαν πανό και έμειναν εκεί συγκεντρωμένοι αρκετή ώρα, θέλοντας, για ακόμα μία φορά, να στείλουν το μήνυμα ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν στείλει υπομνήματα σε όλα τα κόμματα, και επί της προηγούμενης αλλά και της καινούργιας κυβέρνησης, αλλά, όπως λένε, δεν έχουν λάβει κάποια απάντηση ούτε από τη 2η ΥΠΕ.

Ο φόβος τους για αυτό το διάστημα επικεντρώνεται στο ότι μπορεί ακόμη και να σταματήσουν τελείως οι εφημερίες. Όπως εξηγούν στη «Ροδιακή» εκπρόσωποι της Επιτροπής αγώνα των κατοίκων της Νότιας Ρόδου, η κατάσταση έχει χειροτερέψει από τότε που παραιτήθηκε ο μοναδικός επιμελητής μόνιμος γιατρός που είχε διοριστεί, δηλαδή εδώ και δύο χρόνια.


Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν τρεις αγροτικοί γιατροί όμως και αυτό σημαίνει ότι εφημερίες γίνονται 21 ημέρες το μήνα, ενώ δεν υπάρχει νοσηλευτής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Έτσι, το βράδυ είναι ένας αγροτικός γιατρός μόνος του, σε μία περίοδο που ακόμη στην περιοχή υπάρχουν τριάντα χιλιάδες κόσμου μαζί με τους επισκέπτες, όσους πηγαίνουν εκεί για να εργαστούν το καλοκαίρι και βέβαια τους μόνιμους κατοίκους.

topika-nea

Για τον λόγο αυτό, τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου η Επιτροπή αγώνα θα συγκαλέσει γενική συνέλευση των κατοίκων της Νότιας Ρόδου, ώστε να πάρουν αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν στη συνέχεια και για περαιτέρω κινητοποιήσεις.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ