2019-09-03 09:27:39
Φωτογραφία για Σε «αναμμένα κάρβουνα» συμβασιούχοι σε νοσοκομεία όλης της χώρας
Συντάκτης: Μαρία Αλιμπέρτη - Virus

Στάση αναμονής τηρούν τα συνδικαλιστικά όργανα των υγειονομικών εν όψει της λύσης των συμβάσεων νοσοκομειακών εργαζόμενων σε όλη την επικράτεια της χώρας, οι οποίοι παραμένουν στον «αέρα». «Περιμένουμε να δούμε τι θα ειπωθεί και στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ. Δεν θα το αφήσουμε έτσι» επεσήμανε στο Virus η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μετά και την συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.

Κατ’ ιδίαν συνομιλία με την ηγεσία του υπουργείου αναμένει και η ΟΕΝΓΕ, σύμφωνα με τον Γ.Γ. της ομοσπονδίας, Πάνο Παπανικολάου μετά την ασαφή εικόνα που έχει προκύψει σχετικά με τους συμβασιούχους.

Πίεση προτίθεται να ασκήσει και η ΕΙΝΑΠ σε επόμενες συναντήσεις κρίνοντας ως μείζονος σημασίας το ζήτημα.

Παρά τις προειδοποιήσεις και τις προβλέψεις της ΟΕΝΓΕ για τους επικουρικούς διοικητικούς εργαζόμενους, όπως εξήγησε ο κ. Παπανικολάου, ο διορισμός που υποσχόταν η απερχόμενη κυβέρνηση μέσω διαγωνισμού ήταν άκαρπος.


Δυστυχώς, το φαινόμενο ανακύκλωσης προσωπικού- των προσλήψεων και απολύσεων- επικουρικών ιατρών επαναλαμβάνεται παρά τις εκκλήσεις και τις επισημάνσεις της ομοσπονδίας για την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Στη ίδια «περιδίνηση» βρίσκονται και οι εργαζόμενοι που σύναψαν ατομικές συμβάσεις με τα νοσοκομεία, εργολαβικοί εργαζόμενοι καθώς και εκείνοι μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε επίσης: ΕΙΝΑΠ: Προσλήψεις αλλά και περιστολές δαπανών ετοιμάζει το Υπουργείο

Στη συνάντηση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με τον Υπουργό την προηγούμενη εβδομάδα τέθηκε μεταξύ άλλων το θέμα των συμβασιούχων και επισημάνθηκε η σοβαρότητα του ζητήματος.

«Δεν μπορούν να απολυθούν γιατί θα προκύψουν προβλήματα στα νοσοκομεία. Ήδη δεν έχουν προσωπικό», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η κ.Παγώνη.

Μάλιστα, το ζήτημα αναλύθηκε με αριθμούς από την μεριά της ΕΙΝΑΠ, ενώ ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει προκήρυξη θέσεωνγια 940 γιατρούς. Κατόπιν συνεννόησης με τον ΑΣΕΠ, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι θα ανοίξουν θέσεις για μη ιατρικό προσωπικό -1116 θέσεις επικουρικών μη γιατρών- καθώς ακόμη 1500 θέσεις νοσηλευτών.

Προβληματισμός, όμως υπάρχει σε ότι αφορά την μοριοδότηση των ήδη εργαζόμενων συμβασιούχων καθώς «οι μοριοδοτήσεις θα είναι αυτές που είχαν ανακοινωθεί από την αρχή» σύμφωνα με την κ.Παγώνη.

Όπως σημείωσε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ «βάσει αυτών των μοριοδοτήσεων πολύ κόσμος μένει απ’ έξω από ότι έχουμε δει. Δεν έχουν βγει όμως οι τελικοί πίνακες οπότε δεν μπορούμε να πούμε τίποτα».

Διαβάστε επίσης: ΠΑΓΝΗ: Προσλήψεις νέων συμβασιούχων, ενώ λήγουν συμβάσεις ήδη εργαζόμενων

Επί ποδός βρίσκονται και τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης μετά από κοινή συνέλευση τους, στην οποία και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δυναμικών παρεμβάσεων στις διοικήσεις τους με αίτημα καμία απόλυση εργαζομένου, ενώ το διάστημα από τις 16 έως τις 26 Σεπτεμβρίου θα οργανωθεί παγκρητια κινητοποίηση στην 7 ΥΠΕ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ