2019-09-03 10:42:34
Φωτογραφία για ΑΝ…«ΞΕΣΠΑΣΕΙ» ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ;;;

Οι στόχοι της Τουρκίας του πρώτου 24ωρου θα προχωρήσουν με βάση των σχεδίων τους και αναλόγως της τακτικής κατάστασης που θα έχει διαμορφωθεί, θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση κινήσεων. Οι στόχοι για τους Τούρκους που πρέπει να επιτευχθούν την πρώτη ημέρα είναι οι εξής :

1) Καταστροφή της ελληνικής αεροπορίας και αεράμυνας σε μεγάλο βαθμό, ώστε η αντίστοιχη τουρκική να αλωνίζει ελεύθερα όπου θέλει και να μπορεί να ενισχύσει ανενόχλητη από αέρος όποιο προγεφύρωμα κρίνει αναγκαίο.

2) Καταστροφή όσο γίνεται περισσότερων μονάδων του ναυτικού ,μέσω αιφνιδιαστικής επίθεσης και δολιοφθορών από καταδρομείς, ώστε να έχει την δυνατότητα, ο τουρκικός στόλος, να κάνει αμφίβιες επιχειρήσεις

3) Ο αποσυντονισμός του συστήματος διοίκησης

4) Η δημιουργία κλίματος πανικού

5) Ο κορεσμός της άμυνάς μας με άνοιγμα πολλαπλών μετώπων

6) Η αποβίβαση επαρκούς αριθμού στρατιωτών και υλικού στα νησιά του 25ου ώστε να μπορέσουν να αμυνθούν με κάποιες πιθανότητες έναντι ελληνικής αντεπίθεσης



7) Ικανό προγεφύρωμα στον Έβρο με ταυτόχρονη καταστροφή, μέσω βομβαρδισμού και δολιοφθορών, σημαντικών στόχων του 4ου ΣΣ.

8) Κατάληψη του Καστελόριζου

9) Κάμψη της άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου μέσω δολιοφθορών και βομβαρδισμού. Πιθανόν και απόβαση σε ένα ή δύο.

10) Αν στα σχέδια της πρώτης ημέρας είναι και η επίθεση από την Αλβανία, τότε είναι απαραίτητο να επιτευχθεί η κατάληψη της Κέρκυρας.

11) Δεν αποκλείεται να δούμε και εξόρμηση από βορρά εναντίων στόχων στην ελληνική Μακεδονία τόσο σε υποδομές, (Πτολεμαΐδα), όσο και σε στρατιωτικούς στόχους.

Πως πρέπει να αντιδράσουμε

1)Καταρχήν να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην καταληφθούμε από πανικό. Η βασική προϋπόθεση για να πετύχει το σχέδιο της Τουρκίας και η κύρια επιδίωξή της είναι να μας δημιουργήσουν ένα παραλυτικό σοκ.

2) Ψυχραιμία δεν σημαίνει μη δράση. Τουναντίον, πρέπει να είμαστε ταχύτατοι, αποφασιστικοί και αμείλικτοι στις ενέργειές μας. Κάτω από το βάρος των πολλαπλών ταυτόχρονων πληγμάτων ,δεν μας περισσεύει ούτε χρόνος, ούτε άνθρωποι , ούτε υλικά. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε με τον βέλτιστο τρόπο στον ελάχιστο χρόνο.

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω πρέπει ο κόσμος να έχει γνώση του τι θα αντιμετωπίσει και ένα σχέδιο του τι πρέπει να κάνει, για να μην αιφνιδιαστεί και πελαγοδρομεί υπό το κράτος του φόβου και της απελπισίας. Έχουμε λίγο χρόνο ,πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα.

3) Να κάνουμε όλες τις σχετικές προετοιμασίες που αφορούν τους διάφορους κρατικούς μηχανισμούς, να έχουμε σχέδια και εναλλακτικές για κάθε πιθανή περίπτωση και να ξέρει ο κάθε ένας τι πρέπει να κάνει στο πόστο του, βάσει σχεδίου. Έμφαση στην καλή ενημέρωση.

4) Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να συνθηκολογήσουμε ή να εγκαταλείψουμε σημεία άμυνας. Όσο ποιο πολύ κρατήσουμε τόσο τα πράγματα θα είναι ευνοϊκότερα για εμάς. Οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν όλο το δυναμικό τους στην αρχή, που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουν ελάχιστες δυνάμεις για να στείλουν ως ενισχύσεις. Αν μάλιστα έχουν αποτύχει τα πρώτα κύματα να πιάσουν τους αντικειμενικούς τους στόχους θα βρεθούν από πολιορκητές , πολιορκημένοι. Στο Κουρδιστάν θα αδράξουν την ευκαιρία να επιτεθούν σε πολυάριθμους στόχους όσο ο τουρκικός στρατός είναι απασχολημένος με εμάς ενώ δεν αποκλείονται και μεγάλα χτυπήματα από συριακής πλευράς. Επίσης θα χρειαστούν κάποιες ημέρες για να ενεργοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας προς βοήθεια. Αν έχουμε καταθέσει τα όπλα από μόνοι μας ,τότε δεν μπορούν να μας βοηθήσουν ακόμα και αν το θέλουν. Πρέπει πάση θυσία να κρατηθούμε στα πόδια μας για όσο καιρό χρειαστεί, ακόμα και αν ο εχθρός έχει μπεί μέσα στα σπίτια μας.

5) Δημιουργία συμμαχιών με την προοπτική να μας ενισχύσουν στον αγώνα είτε άμεσα (δύσκολο) ή έμμεσα με τη δημιουργία τριβών με την Τουρκία ώστε να της κρατάνε τμήματα απασχολημένα. Τέτοιες χώρες είναι σίγουρα η Αίγυπτος και η Αρμενία και πολύ πιθανό και το Ισραήλ, που έχουν τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία και δυνητικά η Γαλλία και η Ιταλία αν συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις στις γεωτρήσεις τους.

Οι Έλληνες έχουμε πολλές φορές ανατρέψει τον ρού της ιστορίας, τόσο με τα ειρηνικά όσο και με τα πολεμικά επιτεύγματά μας. Χωρίς την παρουσία μας ο κόσμος θα ήταν τελείως διαφορετικός.

Έχουμε την τιμή και το φορτίο να ανήκουμε σε ένα ιστορικά σημαντικό έθνος. Κάποιοι δεν είναι διατεθειμένοι να το παραδώσουν αμαχητί. Έφτασε ο καιρός να ανταποκριθούμε ξανά στον ιστορικό μας ρόλο ως έθνος, και αυτό να το δείξουμε στον κόσμο.

hellenicsunrise2

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

wwwçnıkosxeıladakısçgr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κουίζ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κουίζ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ