2019-09-03 22:33:17
Φωτογραφία για Γιατί η Apple δεν πρόκειται να φτιάξει ποτέ iPhone σε μέγεθος τσέπης
Θραύση έχει κάνει στα social media το νέο iPhone SE2 της Apple. Ωστόσο υπάρχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα Το νέο iPhone SE2 της Apple κόβει την ανάσα. Ο λεπτός, κομψός «διάδοχος» του SE έχει μήκος μικρότερο από 5 ίντσες και πλάτος 2,5 ίντσες. Είναι 40% μικρότερο και ελαφρύτερο από τις «ναυαρχίδες», XR και XS Max. Αλλά χάρη στο νέο απ’ άκρη σ’ άκρη σχεδιασμό, αυτό το νέο τηλέφωνο σε μέγεθος τσέπης μπορεί και έχει οθόνη μεγέθους 5 ιντσών.

Το μόνο πρόβλημα; Ότι δεν… υπάρχει! Και οι φήμες μέσα από την Apple διαβεβαιώνουν ότι ο Tim Cook δεν προβλέπεται να αποκαλύψει κάποιο τέτοιο κινητό κατά την παρουσίαση της 10ης Σεπτεμβρίου.

Αντ’ αυτού, το SE2 είναι προϊόν της φαντασίας των οπαδών της Apple που οραματίζονται την επιστροφή ενός μικρότερου και κομψότερου τηλεφώνου σε μια εποχή γεμάτη με μεγαλύτερα τηλέφωνα που θυμίζουν περισσότερο τάμπλετ.

Για παράδειγμα, η παρακάτω φωτογραφία που δημοσιοποιεί το MarketWatch δεν είναι παρά ένα screenshot από το κανάλι του YouTube, EverythingApplePro. Το βίντεο που είχε αναρτηθεί έναν χρόνο πριν υπό τον τίτλο «The Forbidden iPhone SE2» έχει προσελκύσει 2,5 εκατομμύρια views, 36.000 like και 3.400 σχόλια. Μεγάλη ανταπόκριση για ένα τηλέφωνο που ούτε καν υπάρχει.


Ο Frank Gillett, ειδικός τεχνολογίας στην Forrester Research, αναφέρει ότι υπάρχει μια ομάδα χρηστών smartphone που εξακολουθούν να θέλουν ένα μικρότερο κινητό. Όπως αναφέρει, οι έρευνες έχουν βρει ότι ένα εκτιμώμενο 15% του πληθυσμού θέλει ένα smartphone με οθόνη 5 ιντσών ή λιγότερο.

Ωστόσο, αναφέρει ότι δεν έχει ακούσει φήμες ότι ετοιμάζονται μικρότερα iPhone και δεν τρέφει και πολλές ελπίδες για κάτι τέτοιο. Ο λόγος; Οικονομικός.

Αν το 15% του πληθυσμού αναφέρει πως θέλει ένα μικρότερο τηλέφωνο, ίσως ένα 10% ή και λιγότερο θα αγόραζε τελικά ένα. Και καθώς ο κόσμος αλλάζει κατά μέσο όριο κάθε τρία χρόνια το κινητό του το πραγματικό μέγεθος μιας τέτοιας αγοράς δεν θα είναι αρκετά μεγάλο για την Apple.

Επίσης, θα χρειαζόταν να χρησιμοποιήσουν εντελώς νέες οθόνες, σχεδιασμένες από την αρχή, επωμιζόμενοι όλα τα κόστη σχεδιασμού και μηχανικής και να φτιάξουν μια ξεχωριστή γραμμή παραγωγής.

Και γιατί θα έπρεπε η Apple να φτιάξει ένα SE2; Η εταιρεία δεν θέλει οι καλοί της πελάτες να μετακινηθούν σε ένα μικρότερο τηλέφωνο που μοιραία θα είναι και φθηνότερο. Εξάλλου, όσο μεγαλύτερο τηλέφωνο έχεις, τόσο περισσότερα αναμένεται πως θα πληρώσεις για περισσότερες υπηρεσίες και εγγραφές σε αυτές.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ