2019-09-04 07:00:50
Φωτογραφία για Αλλάζουν όλα στη λειτουργία των ΚΕΠ - Θα δημιουργηθεί ενιαία Διαδικτυακή Πύλη
Τον πλήρη μετασχηματισμό της χώρας προωθεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με όχημα τα νέα ΚΕΠ αλλά και μια ψηφιακή πύλη η οποία δεν θα απαιτεί την φυσική παρουσία των πολιτών.

Ο υπουργός έστειλε και επιστολή προς όλα τα υπουργεία ώστε να συγκεντρωθεί η πληροφορία για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και το Ψηφιακής Διακυβέρνησης να αναλάβει το ρόλο του ως ο φορέας που θα συντονίσει όλες τις αναγκαίες δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό οι προδιαγραφές του διαγωνισμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις νέες ταυτότητες, θα αλλάξουν και μεταξύ άλλων θα δοθεί η δυνατότητα και της ψηφιακής υπογραφής.

Ιδιαιτέρως σημαντική είναι δημιουργία διαδικτυακής πύλης, το gov.gr, στην οποία θα ενσωματωθούν όλες οι υπηρεσίες προς τον πολίτη που είναι ήδη διαθέσιμες ηλεκτρονικά και με στόχο να ενημερώνεται διαρκώς από τις νέες υπηρεσίες – έργα που θα εκπονηθούν. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό ΚΕΠ το οποίο θα αλλάξει τον χαρακτήρα των φυσικών καταστημάτων καθώς οι πολίτες με ένα κλικ θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πιστοποιητικά που χρειάζονται.


Δεν είναι τυχαίο πως στην ομάδα που συγκρότησε ο υπουργός συμμετέχει και ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας, ο οποίος πρωτοστάτησε στον μετασχηματισμό της χώρας σαν τον «ψηφιακό παράδεισο» για τους πολίτες.

Αν και το σχέδιο του υπουργού δεν αναμένεται να έχει υλοποιηθεί πριν την πάροδο τριών ετών, άμεσα μέσω τον gov.gr θα περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις στα ΚΕΠΙΝΤΙΜΕ

Στόχος είναι ο πολίτης να μην χρειάζεται πια να έχει ρόλο κούριερ για να μεταφέρει χαρτιά από την υπηρεσία στην άλλη, αλλά να υπάρχει ένα κεντρικό portal μέσα από το οποίο να μπορεί, με τους κωδικούς του, να έχει πρόσβαση σε όσα χαρτιά και δικαιολογητικά χρειάζεται.

Επιπλέον γεγονότα ζωής όπως η γέννηση, ο γάμος και ο θάνατος θα δηλώνονται μία και μόνη φορά και όχι ξεχωριστά σε κάθε φορέα όπως συμβαίνει σήμερα.

Αν και το σχέδιο του υπουργού δεν αναμένεται να έχει υλοποιηθεί πριν την πάροδο τριών ετών, άμεσα μέσω τον gov.gr θα περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις στα ΚΕΠ όπου πλέον οι επισκέψεις θα περιοριστούν για τα άκρως απαραίτητα.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ