2019-09-04 19:40:27
Φωτογραφία για Νεκτάριος Φαρμάκης: Διαρκής και συστηματική συνεργασία Κυβέρνησης και Περιφέρειας για ένα καλύτερο αύριο, για όλους!
Την ευκαιρία για μία πρώτη αποτύπωση των αναγκών, αλλά και των προτεραιοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, είχε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και πλειάδα Υπουργών. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα (όπως για παράδειγμα η Πατρών – Πύργου και η σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας), στην ανάγκη επιτάχυνσης αλλά και επαναπροσδιορισμού των δράσεων του ΕΣΠΑ προκειμένου να επιτυγχάνεται υψηλή προστιθέμενη αξία και ουσιαστική βελτίωση του αναπτυξιακού και επενδυτικού περιβάλλοντος στην περιοχή, καθώς και στη δυνατότητα που έχει η Δυτική Ελλάδα να αναδειχθεί σε «πρωταγωνίστρια» σε τομείς όπως ο πολιτισμός, εκμεταλλευόμενη, με δυναμική εξωστρέφεια, τα παγκόσμιας εμβέλειας τοπόσημα και μνημεία της, όπως η Ολυμπία, ο Άγιος Ανδρέας, τα Καλάβρυτα, το Μεσολόγγι, κλπ, ιδίως ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, που θα πραγματοποιηθούν το 2021 σε όλη τη χώρα.


Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Φαρμάκης δήλωσε: «Η δημιουργία μίας σύγχρονης και αποτελεσματικής πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης αποτελεί κοινό στοίχημα της Αυτοδιοίκησης αλλά και της Κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί αυτό το στοίχημα να κερδηθεί από όλους. Και για όλους. Και το απέδειξε ακόμα μία φορά σήμερα, επαληθεύοντας τις πρότερες διακηρύξεις του για συστηματική επαφή της Κυβέρνησης με τις Περιφέρειες. Εκτιμώ ότι μέσα από αυτή την διαρκή συνεργασία θα προκύψουν εξαιρετικά αποτελέσματα προς όφελος κυρίως της περιφερειακής Ελλάδας και εν προκειμένω, της Δυτικής Ελλάδας.

Έχω υπογραμμίσει πολλές φορές ότι ζούμε σε μία περιοχή υψηλών δυνατοτήτων και πολλών θησαυρών, που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Και θα το κάνουμε, με σχέδιο, όραμα και πίστη στις δυνάμεις μας, αλλά και μέσα από την μέγιστη δυνατή συνεργασία των τοπικών δυνάμεων με την Κυβέρνηση. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι την επόμενη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, εκτιμώ πως θα έχουμε τις πρώτες πολύ καλές ειδήσεις για την περιοχή μας, ακολουθώντας έναν οδικό χάρτη που ως μοναδικό στόχο έχει την προκοπή για όλους, ανεξαιρέτως!"
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ