2019-09-05 15:53:07
Φωτογραφία για Τρομοκράτης ο «παπάς» - ληστής τράπεζας
Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ληστής που συμμετείχε σε ληστεία τράπεζας στην

Ερυμάνθεια Αχαΐας, να έχει συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, βάσει ένδυσης και τρόπου δράσης

Η πλούσια λεία της ληστείας που έγινε την περασμένη Πέμπτη σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, αλλά και το modus operandi των δραστών –ένας από τους οποίους φορούσε κουκούλα και ο δεύτερος ήταν μεταμφιεσμένος σε... παπά– κάνει τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκράτες.

Έτσι κι αλλιώς, η λεία ήταν υπέρογκη και υπολογίζεται μεταξύ 130.000 και 150.000 ευρώ! Μάλιστα, οι ληστές, που ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων όσους βρίσκονταν στην τράπεζα, ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι και έμειναν μέσα περισσότερο από 20 λεπτά για να πετύχουν τον σκοπό τους!

Είχαν δε την προνοητικότητα να πάρουν μαζί τους το καταγραφικό μηχάνημα του κλειστού κυκλώματος, με αποτέλεσμα να μην έχουν οι αρχές στα χέρια τους την εικόνα τους!


Οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα διαφυγής, αλλά δεν του έβαλαν φωτιά για να μην εντοπιστεί άμεσα από τους αστυνομικούς, όπως και συνέβη.

Έτσι, είχαν την δυνατότητα να διαφύγουν με άλλο όχημα που κανείς δεν είδε, αφού πρώτα φρόντισαν να... απολυμάνουν το πρώτο εξαφανίζοντας κάθε ίχνος αποτυπώματος ή γενετικού υλικού!

Βάσει αυτών των ασυνήθιστων για κοινούς ποινικούς δεδομένων, σύμφωνα με το dete.gr, μετέβη στην Πάτρα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής για να ερευνήσει την πιθανότητα η ληστεία να έγινε για την ενίσχυση του λεγόμενου «επαναστατικού ταμείου» τρομοκρατικής οργάνωσης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ