2019-09-06 10:13:29
Φωτογραφία για Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη σύσκεψη για τα μολυσμένα κουνούπια
Μαρία Γλένη ΗR

Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων από το πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ ΕΟΔΥ, για τον ιό του Δυτικού Νείλου πραγματοποιείται σήμερα στο υπ. Υγείας. Μετά και τα τελευταία στοιχεία που δείχνουν ότι αυξάνονται με σταθερό ρυθμό τα κρούσματα του Ιού ενώ ήδη 15 συνάνθρωποί μας έχασαν την μάχη για τη ζωή τους το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να δράσει άμεσα.

Δείτε ΕΔΩ το tweet του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ από την αρχή της περιόδου καταγραφής των κρουσμάτων του Ιού του Δυτικού Νείλου το 2019 και μέχρι τις 05/09/2019, έχουν σημειωθεί 15 θάνατοι κι έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 158 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 97 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 61 είχαν μόνο ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).


Στη μάχη των κουνουπιών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Ευρεία σύσκεψη εμπειρογνωμόνων για τον ιό του Δυτικού Νείλου πρόκειται να συγκαλέσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το επόμενο χρονικό διάστημα, με τη συμμετοχή μελών της επιστημονικής κοινότητας και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης .Στόχος είναι να εκπονηθεί Στρατηγικό Σχέδιο, για τη θωράκιση της χώρας απέναντι στα σοβαρά λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται από τα κουνούπια (ελονοσία, ιός του Δυτικού Νείλου κ.τ.λ.)

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής: «Το γεγονός ότι η χώρα μας είναι φέτος η πρώτη στην Ευρώπη σε κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ενώ κατά καιρούς εμφανίζονται περιστατικά ελονοσίας, αποδεικνύει ότι τα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών-σκνιπών είναι ανεπαρκή. Παράλληλα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνουν στοχευμένες εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού για τα ατομικά μέτρα προστασίας.».
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ