2019-09-06 13:45:30
Φωτογραφία για Νέο σεμινάριο διασκευής από τον Πέτρο Γκίκα στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa
Μήπως ήρθε η ώρα να… διασκευάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο σε κινηματογραφική ταινία;

Την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Διασκευή» με καθηγητή τον Πέτρο Γκίκα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι' αυτό βιαστείτε! 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Στο σεμινάριο αυτό θα συζητήσουμε την έννοια της μεταφοράς από ένα μέσο σε ένα άλλο, τις δυσκολίες που συναντάμε και τις ιδιαιτερότητες κάθε είδους διασκευής. Θα ασχοληθούμε κυρίως με μεταφορές από τη λογοτεχνία στον κινηματογράφο, αλλά θα συζητήσουμε και την αντίστροφη σχέση. Θα δούμε επίσης πώς αλλάζουν οι συνθήκες όταν η μεταφορά οδηγεί σε θεατρικό κείμενο. Τέλος, θα ερευνήσουμε την περίπτωση όπου ένα έργο δεν αλλάζει μέσο αλλά τόπο ή χρόνο, για παράδειγμα όταν ένα παλαιότερο κείμενο μεταφέρεται στη σύγχρονη εποχή. Φυσικά τα μαθήματα μας εκτός από την εκάστοτε θεωρία θα περιλαμβάνουν και τα αντίστοιχα παραδείγματα ώστε να γίνεται εύκολα κατανοητό το θέμα του κάθε μαθήματος στον σπουδαστή.


Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να μάθουν οι σπουδαστές κάποια βασικά στοιχεία πάνω στο θέμα της διασκευής και της μεταφοράς, αλλά κυρίως να εμπλακούν στη διαδικασία, μέσω παραδειγμάτων, συζήτησης στην αίθουσα και πρακτικών ασκήσεων. Η ελπίδα είναι ότι στο πέρας του σεμιναρίου θα έχετε κάποια εργαλεία και την απαραίτητη έμπνευση ώστε να προσεγγίσετε τα έργα που σας ενδιαφέρει να μεταφέρετε.

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω:

Η θέση της διασκευής στο καλλιτεχνικό τοπίο.Είναι η μεταφορά υποβάθμιση του πρωτοτύπου;Τι εννοούμε όταν λέμε μεταφορά / διασκευή;Θεωρητικά εμπόδια της μετάβασης από ένα μέσο σε ένα άλλο.Λύσεις που έχουν προταθεί.Το ζήτημα της πιστότητας.Το δίχτυ που ενώνει όλα τα έργα. Διακειμενικότητα.Τι είναι αυτό που μεταφέρεται;Λογοτεχνία σε κινηματογράφο.Κινηματογράφος προς λογοτεχνία.Λογοτεχνία σε θέατρο.Θέατρο σε κινηματογράφο.Κινηματογράφος σε θέατρο.Μεταφορά τόπου.Μεταφορά χρόνου..

Το σεμινάριο ξεκινάει την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2019 και αποτελείται από 32 δίωρα μαθήματα.

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Πέμπτη 18:00-20:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331 ή στο e-mail: [email protected]

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=16110

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ