2019-09-06 18:48:14
Φωτογραφία για Pharmathen: Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης
Ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει «θετικές εκπλήξεις» προς τον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Τη διευκόλυνση επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη με νομοθετικές ρυθμίσεις προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, που όπως είπε θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτακη στη ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Pharmathen Βασίλης Κάτσος, στην εκδήλωση των εγκαινίων της μονάδας, δεν πρόκειται για ακόμη ένα εργοστάσιο ενεσίμων, αλλά για μια νέα τεχνολογία παραγωγής φαρμάκων την οποία ελάχιστοι διεθνώς κατέχουν. «Δεν εξάγουμε ελληνικό φάρμακο απλά, αλλά ελληνική τεχνογνωσία. Πριν 10 χρόνια επενδύσαμε 48 εκατ. ευρώ και επενδύοντας έκτοτε συνεχώς και αντί να κόψουμε ταχύτητα πατήσαμε γκάζι», ανέφερε ο κ. Κάτσος. Και πρόσθεσε ότι η εταιρεία καταγράφει σήμερα πάνω από 200 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών και απασχολεί 1.100 άτομα αποτελώντας μια διεθνοποιημένη εταιρεία που συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα, συμπλήρωσε.


Μέχρι στιγμής έχουν επενδυθεί από τη εταιρεία στο κομμάτι της Έρευνας και της Ανάπτυξης 200 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον Νίκο Σταθόπουλο, Manager Partner της BC Partners, του fund που το 2015 επένδυσε στην Pharmathen. Ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε: «Είναι μια από τις πέντε ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρίες στη Χώρα και μια από τις 200 μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Ευρώπη ενώ συνεργάζεται με 200 εταιρίας φαρμάκων στον κόσμο. Μοναδική καθετοποιημένη μονάδα και η πρώτη που πήρε χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ ενώ έχει δημιουργήσει 500 θέσεις εργασίας».

Μιλώντας στα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής ενεσιμων φαρμάκων της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης, ο υπουργός ανέφερε ότι στο άμεσο μέλλον θα ανακοινωθούν και νέες επενδύσεις στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης από ιδιωτικές εταιρείες.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την Pharmathen ως παράδειγμα προς μίμηση, τόσο για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, όσο και για την παραγωγή καινοτομίας.

«Ως κυβέρνηση θα λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα και θα στηρίξουμε την έρευνα με κάθε τροπο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει «θετικές εκπλήξεις» προς τον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, οι λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την επιτυχία της εταιρείας την περίοδο της κρίσης και συγκεκριμένα το 2015, να προσελκύσει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, με την BC Partners να εισέρχεται στο μετοχικό της κεφάλαιο, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις.

Να σημειωθεί ότι πλέον η Pharmathen είναι ο μεγαλυτερος ιδιωτικός φορέας έρευνας και ανάπτυξης, απασχολωντας σχεδόν 1100 εργαζόμενους.

Στα 50 εκατ. το ύψος της επένδυσης

Η δεύτερη παραγωγική μονάδα στις Σάπες στη Ροδόπη που εγκαινίασε η φαρμακοβιομηχανία Pharmathen αφορά την παραγωγή ενεσίμων βραδείας αποδέσμευσης, μια καινοτομία που έχει αναπτύξει ερευνητικά η βιομηχανία, και το ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 50 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο Βασίλη Κάτσο.

Συνολικά από το 2010 η επένδυση στις Σάπες αγγίζει τα 100 εκατ. ευρω.

Ο ίδιος δήλωσε στα εγκαίνια πως δεν πρόκειται για ακόμη ένα εργοστάσιο ενεσίμων, αλλά για μια νέα τεχνολογία παραγωγής φαρμάκων την οποία ελάχιστοι διεθνώς κατέχουν. Η εταιρεία καταγράφει σήμερα πάνω από 200 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών και απασχολεί 1.100 άτομα προσωπικό. Πλέον αποτελεί μια διεθνοποιημένη εταιρεία που συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα, συμπλήρωσε.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ