2019-09-08 08:22:10
Φωτογραφία για Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για προσλήψεις και συμβάσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ! Αναλαμβάνουν 800 νέοι γιατροί
Της Μαρίας Γλένη

HR 

Άμεσα αναλαμβάνουν 800 νέοι γιατροί για να συμβάλουν και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας σε ένα σύνολο 2000 νέων γιατρών που θα είναι διαθέσιμοι για τους πολίτες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Ειδικότερα ο Κ.Μητσοτάκης στην κεντρική του ομιλία στη ΔΕΘ αναφέρθηκε στις προσλήψεις που θα γίνουν στο σύστημα υγείας.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως συνολικά 2000 νέοι γιατροί θα συνδράμουν στην περίθαλψη των ασθενών, ενώ οι 800 από αυτούς αναλαμβάνουν άμεσα μέσω των συμβάσεων που θα κάνουν με τον ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Να σημειωθεί ότι αρχικά το υπουργείο Υγείας είχε προγραμματίσει να ανοίξει τον ΕΟΠΥΥ για 600 νέους γιατρούς, αλλά φαίνεται πως για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού απαιτούνται πολύ περισσότεροι. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «ΕΟΠΥΥ: Έρχονται 600 νέες συμβάσεις γιατρών! Όλες οι λεπτομέρειες»


Στο ίδιο πλαίσιο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν 2000 νοσηλευτές στα νοσοκομεία.

Τα νοσοκομεία

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις νέες Διοικήσεις στα Νοσοκομεία, αλλά και στην πλήρη αξιοποίησε του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ώστε – όπως είπε- να σταματήσει και η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα διευκολυνθούν οι συμπράξεις του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, ένα σύστημα που έχει προγραμματισθεί να εφαρμοσθεί και στο ΕΣΥ.

“Η Υγεία ωφελεί και την οικονομία: Ο εξορθολογισμός των προμηθειών στα νοσοκομεία και η ανάπτυξη της τηλεϊατρικής εξοικονομούν χρήματα. Ο ιατρικός τουρισμός αυξάνει τα δημόσια έσοδα. Για να έχουμε πόρους να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες αξιοπρεπούς περίθαλψης” είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ