2019-09-08 18:31:55
Φωτογραφία για Κοινή Δήλωση του Νώντα Μωραΐτη και Δημήτρη Κομπλίτση επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης των δήμων Ακτίου - Βόνιτσας και Ξηρομέρου
                  Η σημερινή διαδικασία της εκλογής του προεδρείου και των μελών των επιτροπών Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής έγιναν με βάση τις ρυθμίσεις του νέου νόμου. Συνολικά, ο σχεδιασμός της νέας κυβέρνησης με τις τροποποιήσεις που έγιναν με τον καινούριο νόμο τον Αύγουστο, πατάει στις ρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον "Κλεισθένη" και η οποία έχει καθορισμένα χαρακτηρίστηκα και στόχους.

          Στόχος είναι η καλύτερη προσαρμογή στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών, για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Αυτήν την κατεύθυνση υπηρετούν και οι αλλαγές που έγιναν στο όνομα της "κυβερνησιμότητας", που στην ουσία καταργούν την κουτσουρεμένη απλή αναλογική που έφερε ο "Κλεισθένης". Και την ονομάζουμε έτσι, καθώς αυτή θεσπίστηκε μόνο για την εκλογή του δημοτικού συμβουλίου...               Δίνονται πλέον ακόμα μεγαλύτερες αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή, παρακάμπτοντας το δημοτικό συμβούλιο. Το αποτέλεσμα είναι να δίνονται πλειοψηφίες όχι με βάση τη θέληση του λαού και φυσικά να δίνονται αρμοδιότητες, οι οποίες δεν μπορούν, ούτε πρέπει να παίρνονται από όργανα που δεν απηχούν στην πλειοψηφία των δημοτών μας.


        Θεωρούμε ότι όλες αυτές οι αλλαγές είναι σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Τις πολεμήσαμε και θα τις πολεμήσουμε με μοναδικό μας κριτήριο το συμφέρον του λαού. Καταδικάζουμε τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ, τις οποίες καταψηφίσαμε στη Βουλή, που οδηγούν κυριολεκτικά τα όργανα διοίκησης του δήμου ξανά υπό την απόλυτη αυτοδυναμία της νέας δημοτικής αρχής. 

         Παραβρεθήκαμε στις σημερινές δημαιρεσίες, καταθέτοντας την δήλωση μας και στη συνέχεια αποχωρήσαμε και απείχαμε από τις ψηφοφορίες στα ΔΣ Ακτίου - Βόνιτσας και Ξηρομέρου, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο και με τις τελευταίες αλλαγές της ΝΔ, επί της ουσίας δίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα ρόλο διακοσμητικό.

           Για το προεδρείο, είναι ορισμένο ότι τα τρία μέλη θα προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις τρεις πρώτες παρατάξεις και μάλιστα στις συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, οι οποίες συγκεντρώνονται αποκλειστικά στον πρόεδρο και οι υπόλοιποι έχουν το ρόλο του πολιτικού μαϊντανού.  

         Για τις δύο επιτροπές, Οικονομική και Ποιότητας ζωής. Αντίστοιχα και σε αυτές, οι αλλαγές που έγιναν μέσα στον Αύγουστο από την κυβέρνηση της ΝΔ, δίνουν την απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη της Δημάρχου επί της ουσίας αλλοιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Πριν ακόμη πάμε στη σημερινή ψηφοφορία όλοι γνωρίζαμε ποιες παρατάξεις θα πάρουν τις έδρες των επιτροπών και αποκλείοντάς την δυνατότητα από τις παρατάξεις μας να διεκδικήσουμε έδρα σε αυτές τις επιτροπές.

       Έτσι καταθέσαμε το αίτημα να καλούμαστε στις συνεδριάσεις των επιτροπών και να έχουμε δικαίωμα λόγου και να αναδεικνύουμε μέσα και έξω από τα ΔΣ και τις επιτροπές όλα τα ζητήματα που αφορούν στη ζωή των λαϊκών οικογενειών.

          Από αυτό το μετερίζι θα πορευτούμε, με γνώμονα μόνο τις ανάγκες του λαού. Το σύνθημά μας: Μπροστά οι ανάγκες του λαού, αποτελεί τη σταθερή μας πυξίδα.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ