2019-09-09 10:38:54
Φωτογραφία για Διεθνές κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί η Pfizer στη Θεσσαλονίκη - 200 νέες θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου
Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί σημείο τομής μεταξύ πολλαπλών επιστημών, όπως της πληροφορικής, της ψυχολογίας, της φιλοσοφίας, της νευρολογίας, της γλωσσολογίας και της μηχανικής.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης

IATRONET

Τεράστιας σημασίας είναι η δημιουργία από τη Pfizer στη Θεσσαλονίκη ενός από τα έξι Διεθνή Κέντρα Ψηφιακής Τεχνολογίας και Ανάλυσης Μεγάλων Δεδομένων.

Την ανακοίνωση έκανε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού διαδραμάτισε ο διευθύνων της σύμβουλος Αλβέρτος (Άκης) Μπουρλάς (φωτογραφία κάτω), ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και ανέλαβε τη θέση του CEO της εταιρείας τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η επένδυση θα δημιουργήσει 200 θέσεις εργασίας για ηλεκτρολόγους, μηχανικούς, μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με προοπτική να γίνουν περισσότερες.


Πρόκειται για θέσεις υψηλής εξειδίκευσης, με αποδοχές που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνονται από 2.000 έως 10.000 ευρώ τον μήνα.

Εκτιμάται πως το ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ και ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως πρόκειται για μία σαφέστατη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στην αξιοπιστία της κυβέρνησης και στις δυνατότητες της βόρειας Ελλάδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στελέχη της πολυεθνικής βρέθηκαν πρόσφατα στη χώρα μας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν διαθέτει το κατάλληλο εργατικό και στελεχιακό δυναμικό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως τον προσεχή Ιανουάριο θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις μηχανικών υψηλής εξειδίκευσης, που θα στελεχώσουν στο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Pfizer.

Όπως ανέφερε, μέσα στο 2019 θα ιδρυθεί η εταιρεία, ενώ οι προσλήψεις των πρώτων 200 υψηλά εξειδικευμένων μηχανικών θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2020, ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το κέντρο

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως 17 φαρμακοβιομηχανίες από ολόκληρη την Ευρώπη αναμένεται να επενδύσουν στην Ελλάδα 460 εκατομμύρια ευρώ μέσα στην προσεχή τριετία.

Πληροφορική

Τεχνητή νοημοσύνη είναι κλάδος της Πληροφορικής, ο οποίος ασχολείται με τη σχεδίαση και την υλοποίηση υπολογιστικών συστημάτων.

Τα εν λόγω συστήματα μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τα οποία υπονοούν έστω και στοιχειώδη ευφυΐα: μάθηση, προσαρμοστικότητα, εξαγωγή συμπερασμάτων, κατανόηση από συμφραζόμενα, επίλυση προβλημάτων.

Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί σημείο τομής μεταξύ πολλαπλών επιστημών, όπως της πληροφορικής, της ψυχολογίας, της φιλοσοφίας, της νευρολογίας, της γλωσσολογίας και της μηχανικής, με στόχο τη σύνθεση ευφυούς συμπεριφοράς, με στοιχεία συλλογιστικής, μάθησης και προσαρμογής στο περιβάλλον.

Επιχειρεί να εξομοιώσει την ανθρώπινη νοημοσύνη αλγοριθμικά, χρησιμοποιώντας σύμβολα και λογικούς κανόνες υψηλού επιπέδου, και στην υποσυμβολική τεχνητή νοημοσύνη, η οποία προσπαθεί να αναπαράγει την ανθρώπινη ευφυΐα, χρησιμοποιώντας στοιχειώδη αριθμητικά μοντέλα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ