2019-09-09 23:24:20
Φωτογραφία για Έκπτωτη η πλοιοκτήτρια εταιρεία του ΣΑΟΣ ΙΙ που εκτελούσε το Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη
Η εταιρεία σταμάτησε να δρομολογεί τα πλοία προς Σαμοθράκη, προκαλώντας χάος στο νησί – Το υπουργείο κήρυξε έκπτωτη την εταιρεία και αποφάσισε επιστροφή με μερική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής

Έκπτωτη κηρύχθηκε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη η εταιρεία ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, συμφερόντων Φώτη Μανούση, από τη δρομολογιακή γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, λόγω της μη σωστής κάλυψης του δρομολογίου.

Ο υπουργός είχε καλέσει σε ακρόαση τον πλοιοκτήτη, ο οποίος δεν κατάφερε να αιτιολογήσει επαρκώς τις βλάβες των πλοίων του, που προκάλεσαν μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο χάος. Ο κ. Πλακιωτάκης θα προκηρύξει νέο μειοδοτικό διαγωνισμό για την κάλυψη της γραμμής, ενώ έως την προσεχή Παρασκευή, θα ανακοινώσει και τη νέα πολιτική της κυβέρνησης για τις άγονες γραμμές.

Όσον αφορά στην εταιρεία του κ. Μανούση, το υπουργείο αποφάσισε και την επιστροφή με μερική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, ύψους 22.287,52 ευρώ, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.


Όπως γράφει η απόφαση που ανακοινώθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το υπουργείο αποφάσισε:

«1.α) Την κήρυξη της εταιρείας με την επωνυμία ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Καμαριώτισσα Σαμοθράκης, Τ.Κ.68002 Σαμοθράκη - Α.Φ.Μ 998135959, Δ.Ο.Υ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, έκπτωτης της υπ’ αριθμ.3328.1.8.17/01/11/09-08-2011 σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ και επιστροφή, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 3328.1.8.17/01/13/29-11-2013 σύμβαση, σύμφωνα με τους όρους της υπό στοιχείο (2) προκήρυξης και της υπό στοιχείο (3) σύμβασης της παρούσας, και β) την μερική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης της σύμβασης, ποσού είκοσι δύο χιλιάδων διακοσίων ογδόντα επτά ευρώ και πενήντα δύο λεπτών (22.287,52€), υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με του όρους της ανωτέρω συμβάσεως και της σχετικής προκήρυξης.

2.Οι ανωτέρω κυρώσεις επιβάλλονται, καθόσον, η εταιρεία με την επωνυμία ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, από την 06η Αυγούστου 2019 και εντεύθεν δεν εκτελεί τα εγκεκριμένα δρομολόγια της υπό στοιχείο (5) απόφασης της παρούσας, παρόλη τη πίστωση χρόνου που της χορηγήθηκε, είτε για να ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του υπό πλοιοκτησίας της Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ Ν.Π. 10599, είτε να αντικαταστήσει αυτό με άλλο πλοίο κατά παράβαση των συμβατικών της υποχρεώσεων για την εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής δρομολογιακής γραμμής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ και επιστροφή».

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ