2019-09-09 23:38:56
Φωτογραφία για Και η βασίλισσα Ελισάβετ μπλοκάρει το άτακτο Brexit
Ενέκρινε τη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ - «Πράσινο φως» στο σχέδιο του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον,

να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου έδωσε, πριν από λίγες εβδομάδες, η βασίλισσα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία, με τη Βασίλισσα Ελισάβετ να δίνει την έγκρισή της στη νομοθετική ρύθμιση που μπλοκάρει το άτακτο Brexit, γεγονός που ανατρέπει τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για de facto αποχώρηση στις 31 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, εάν δεν βρεθεί συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, τότε η ημερομηνία του «διαζυγίου» παρατείνεται κατά τρεις μήνες.

Στη δίνη του Brexit βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος δέχεται τη μία απόρριψη μετά την άλλη, ενώ καλείται να αντιμετωπίσει το ανησυχητικά μεγάλο κύμα διαρροής στο κόμμα του.

Το σχέδιό του για αποχώρηση χωρίς συμφωνία από την ΕΕ δεν βρίσκει σύμφωνους όχι μόνο τους Εργατικούς αλλά και πολλούς Συντηρητικούς, με την παράταξη του Μπόρις Τζόνσον να γνωρίζει «εμφύλιο».


Ακόμη και ο αδερφός του Τζο Τζόνσον παραιτήθηκε από το κόμμα των Τόρις, ενώ τα περιθώρια για τον Μπόρις Τζόνσον στενεύουν καθώς η πρόταση του «no deal» έχει απορριφθεί τόσο από τη Βουλή των Κοινοτήτων όσο και από τη Βουλή των Λόρδων.

Την παραίτησή της υπέβαλε και η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Άμπερ Ρουντ, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Η πρόταση του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου προσέκρουσε ακόμη στην απόρριψη, οπότε με αγωνία αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του επικεφαλής των Συντηρητικών ο οποίος - προ ημερών - δήλωσε πως προτιμά να πεθάνει παρά να δώσει παράταση στην ημερομηνία του Brexit.

Βουλευτές του κόμματος υποστηρίζουν ότι οι Τόρις δεν θα καταφέρουν να κερδίσουν σε εκλογές χωρίς μία διευρυμένη βάση ψηφοφόρων και εκπροσώπων από όλες τις πλευρές και ζητούν από την Ντάουνινγκ Στριτ να επανεξετάσει γρήγορα το ζήτημα της διαγραφής.

Μία ομάδα περίπου 100 Συντηρητικών της μετριοπαθούς ομάδας του κόμματος «Ένα Έθνος» υπέγραψαν επιστολή, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ζητώντας του να ανατρέψει την απόφασή του να διαγράψει τους 21 αντάρτες βουλευτές.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ