2019-09-10 09:49:50
Φωτογραφία για «Ψυχρολουσία» για συνταξιούχους με τα αναδρομικά-8μηνη καθυστέρηση στη «13η σύνταξη»
«Τα αναδρομικά στους συνταξιούχους θα δοθούν σε βάθος εύλογου χρόνου»

Πάγωσαν οι συνταξιούχοι, ακούγοντας τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να στέλνει το μήνυμα ότι, ακόμα και αν τα δικαστήρια τους δικαιώσουν για τα αναδρομικά τους, αυτό δεν σημαίνει ότι η Πολιτεία θα τα επιστρέψει στην ώρα τους!

Εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αυτή σέβεται τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου», προσθέτοντας ότι μέχρι να εκδοθούν και να ανακοινωθούν αυτές οι αποφάσεις δεν θα ήθελε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

Μάλιστα, αν το κράτος κληθεί τελικώς να πληρώσει τα αναδρομικά, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Θα δούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια και οι επιστροφές θα γίνουν σε εύλογο βάθος χρόνου».

Τον Δεκέμβριο του 2020 η «13η σύνταξη», έρχονται αλλαγές στην επικουρική


Υπομονή μέχρι το τέλος του 2020 θα πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι για να πάρουν το έκτακτο βοήθημα που καταβάλλεται έναντι της 13ης σύνταξης.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη παροχή θεσμοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με την επισήμανση ότι θα καταβάλλεται σε ετήσια βάση κοντά στο Πάσχα, αυτό σημαίνει ότι ειδικά για του χρόνου θα καταβληθεί με τουλάχιστον οκτώ μήνες καθυστέρηση!

Παροχή

Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βέβαια, έκανε λόγο για μια παροχή που ονομάστηκε 13η σύνταξη, επειδή φέτος καταβλήθηκε ως «προεκλογικός μποναμάς»!

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 09/09/2019
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ