2019-09-11 20:47:26
Φωτογραφία για Πρώτη ημέρα στα σχολεία: 96 παραβάσεις βεβαίωσε η ΕΛΑΣ
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για τη διασφάλιση αυξημένου επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά τη μεταφορά μαθητών από και προς σχολικά συγκροτήματα, συνελήφθη σήμερα στην περιοχή της Κάντζας, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Β/Α Αττικής, ημεδαπός οδηγός ενός 9/θέσιου ΒΑΝ, για υποκλοπή μεταφορικού έργου.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω οδηγός μετέφερε έναντι κομίστρου μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προς ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων, διενεργώντας κατά τον τρόπο αυτό παράνομη επιβατική μεταφορά, η οποία έχει ανατεθεί σε άλλο φορέα

Ο οδηγός με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο μεαξύ, ενημερωτικά φυλλάδια, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής μοίρασαν αστυνομικοί σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευση τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.


Σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής των αυξημένων μέτρων τροχαίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, κατά τη διάρκεια των οποίων και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες ελέγχθηκαν (465) σχολικά οχήματα και βεβαιώθηκαν 94 παραβάσεις, εκ των οποίων

58 σχετικές με τον ταχογράφο του οχήματος

5 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

5 μη αναγραφή ορίων ταχύτητας

3 παραβίαση ορίου ταχύτητας

3 για φθαρμένα ελαστικά

2 έλλειψη φαρμακείου

18 λοιπές παραβάσεις

Οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ